Dotazy na VZP

Dotaz pro VZP


Kategorie: Dotazy na VZP 
03.leden 2012
Kdy se začínají přijímat přihlášky na Mořského koníka? Musí být při odevzdání přihlášky skutečně přítomni oba rodiče? Chtěli bychom ji podat co nejdřív, abychom měli možnost výběru termínu, ale manžel se z práce nemůže uvolnit.

Odpovídá Mgr. Jiří Rod,  vedoucí tiskového oddělení a tiskový mluvčí VZP ČR

Přihlášky na léčebně-ozdravné pobyty Mořský koník přijímá VZP od 4. ledna 2012. Na klientské pracoviště VZP se musí dostavit osobně oba zákonní zástupci (pokud nejde o osamělého rodiče). Přítomnost obou je nutná, protože s nimi bude uzavřena „Smlouva o účasti dítěte na léčebně-ozdravném pobytu pořádaném VZP ČR pod názvem Mořský koník“, obsahující i vyčíslení jejich finanční spoluúčasti na ceně pobytu.

 

 Smlouvu musí oba zákonní zástupci podepsat. Jestliže jeden z nich podpis smlouvy odmítne, nelze smlouvu uzavřít.

Zákonní zástupci dítěte ale nemusí přijít oba najednou. Na přepážce příslušného pracoviště VZP si tedy pro manžela dohodněte náhradní termín. Pokud by se k podpisu vůbec nemohl dostavit, ani v náhradním termínu, je třeba, abyste předložila jeho úředně ověřenou plnou moc.

 

V případě komplikací (dopravních, časových apod.) je možno přihlášku podat na kterémkoli pracovišti VZP, které je pro zákonné zástupce dítěte dostupnější. Jinak se „příslušnost“ pracoviště bere podle místa bydliště dítěte, přičemž nemusí jít o trvalé bydliště dítěte, důležité je bydliště, kde je dítě registrováno u svého ošetřujícího lékaře.

 

Při podání přihlášky, která musí být řádně vyplněná a podepsaná zákonnými zástupci a také potvrzená lékařem dítěte, je nutno předložit průkazy totožnosti, průkazy pojištěnců zdravotní pojišťovny, případně další potřebné doklady ovlivňující uzavření smlouvy, stanovení ceny apod.

Bližší informace najdete na webových stránkách www.morsky-konik.cz, můžete také volat infolinku 844 117 777 nebo poslat svůj dotaz na info@vzp.cz.

 

www.vzp.cz

 

Autor: zpracováno redakčně