Medicína

Stovky lidí pochodovaly proti hladu!


Kategorie: Aktuality 
06.červen 2011
Dle TZ z konce května 2011. – Během nedělního odpoledne 29. května 2011 se v Praze již po osmé sešly stovky lidí, aby vyjádřily svůj postoj k celosvětovému problému hladu na akci zvané Pochod proti hladu. Při ní se lidé po celé planetě vydávají na pochod, aby tak společně symbolicky obešli celou zeměkouli. Svým pochodováním upozorňují na celosvětový problém hladu a snaží se získat prostředky na boj proti dětskému hladu ve světě. Letošní pražský ročník opět pořádaly společnosti Unilever a TNT pro Světový potravinový fond OSN (World Food Programme).

Pochod proti hladu se koná vždy v jeden den ve stejnou dobu ve všech časových pásmech na Zemi a desetitisíce účastníků tak symbolicky obejdou celý svět. V Praze se pochodu zúčastnilo kolem pěti set lidí, kteří vyrazili ve 14 hodin ze Seminářské zahrady pod Petřínem. Za zvuku bubenické show Tam -Tam Batucady prošli historickým centrem Prahy a pak se opět vrátili pod Petřín. Tam byly pro ně již připraveny zajímavé aktivity neziskových organizací Člověk v tísni, Lékaři bez hranic, Wakitaka a Na zemi.

 

Účastníci pochodu mohli například zjistit, zda jsou schopni unést 20 litrový kanystr s vodou i s dítětem na zádech, nebo co přesně je podvýživa a zda jí sami netrpí. Pro děti byly připraveny speciální stánky s přitažlivými programy..

 

Během akce mohli účastníci přímo přispět na boj proti hladu – peněžitým příspěvkem do kasiček nebo na účet sbírky a zakoupením rozličných předmětů či občerstvením, jež bylo vyrobeno z Fair Trade produktů. Výtěžek z akce bude využit pro zajištění jídla školákům v rozvojových zemích v rámci Světového potravinového programu OSN.

 

Letos měli účastníci pochodu možnost přispět i materiální pomocí - botami, které již nepotřebují. Boty budou odvezeny do Afriky a předány potřebným.

 

Finanční příspěvky je možné posílat  .převodem na číslo účtu 2338579389/0800.

www.amic.cz

 

 

 

Autor: zpracováno redakčně