Medicína

Měření CO ve vydechovaném vzduchu – Světový den bez tabáku


Kategorie: Aktuality 
29.květen 2011
Měření CO ve vydechovaném vzduchu je akce 1. LF UK v Praze, která se uskuteční v úterý 31. května 2011 od 9.00 – 12.00 hodin ve vestibulu (hlavní vrátnici) Všeobecné fakultní nemocnice v Praze, U nemocnice 2, Praha 2. Je akcí pořádanou u příležitosti Světového dne bez tabáku

Měření oxidu uhelnatého ve vydechovaném vzduchu přístrojem Smokelyzer ukazuje míru znečištění organismu oxidem uhelnatým a používá se především u kuřáků k ověření míry expozice tabákovému kouři. Přístroj ukazuje i procento červených krvinek, na které je CO navázán a které tudíž nemohou přenášet kyslík.

 

Všichni kuřáci jsou srdečně zváni.

 

Konzultace budou poskytovat lékaři a sestry Centra pro závislé na tabáku při III. interní klinice VFN a 1. LF UK. Kromě měření CO a konzultací budou k dispozici letáky, týkající se možností léčby závislosti na tabáku v ČR a především v rámci Všeobecné fakultní nemocnice v Praze.

 

Cílem této akce je motivovat kuřáky k odvykání kouření a poskytnout více informací o možnostech léčby.

 

Zájemci se mohou objednávat do specializovaného Centra pro závislé na tabáku III. interní kliniky VFN a 1. LF UK, které se nachází ve Fakultní poliklinice VFN, Karlovo náměstí 32, 128 08 Praha 2, tel.: 224 966 608.

 

Kuřáci, akce je pro vás!  Přijďte! Těšíme se na Vaši návštěvu!

 

www.vfn.cz

 

Autor: zpracováno redakčně