Medicína

Výhody náplastí Cosmos


Kategorie: Aktuality 
26.květen 2011
Náplasti Cosmos jsou již při výrobě určeny k speciálním aplikacím. Jedná se např o náplasti určené k očetření puchýřů nebo i k aplikaci na místa s drobnými spáleninami nebo opařeninami.

Hydro-Active jsou vhodným ošetřením nepříjemných puchýřů na prstech nohou nebo na patách. Jsou to speciální náplasti, které výrazně zmírňují bolest a hojí puchýře  o poznání rychleji než klasické náplasti.

Mají hydrokoloidní polštářek s  účinnou látku vhodnou i pro citlivou pokožku aktivně podporující tvorbu nové kůže. Hydrokoloidní polštářek vstřebává tekutinu vytékající z puchýře, vytváří ochrannou gelovou vrstvu a chrání puchýř před tlakem, nečistotou a bakteriemi.

 

Výhodou náplasti je rovněž  dlouhodobá ochrana proti vodě, což v letních měsících je zvláště  žádoucí.  Na trhu jsou praktická balení Cosmos Hydro-Active se třemi různými velikostmi (dvě velikosti na puchýře na prstech a jedna velikost na puchýře na patě) ve výhodné skladné plastové krabičce.

 

Náplasti Cosmos na popáleniny  s gelovým polštářkem jsou  vhodné zejména k ošetření lehčích popálenin a opařenin 1. a 2. stupně malého rozsahu.. Tato poranění, ať už se jedná o opaření vodou, spáleninu od žehličky či sporáku, stačí ošetřit doma a není potřeba ošetření lékařem. Popáleniny 1. stupně postihují pouze zevní vrstvu kůže a většinou nedochází k tvorbě puchýřů. U popálenin a opařenin 2. stupně jsou pak postiženy i hlubší vrstvy kůže a provází je tvorba puchýřů,  ale i v tomto případě ( jsou-li minimální) lze použít chladivou náplast, která ránu zahojí.  

První pomoc při ošetření menších popálenin spočívá v okamžitém chlazení postiženého místa studenou vodou, v odstranění prstenů, řemínků a těsnícího oděvu. Tím se předchází případnému otoku. Neaplikují se  žádné „osvědčené“ prostředky jako sádlo a máslo – nemají  žádný léčebný význam. Lékařskou pomoc je nutno vyhledat  vždy, kdy je popálenina větší než 5 cm, zasahuje do hlubších vrstev kůže, popálení postihlo krční partie či hrdlo, objevuje se hnis a zvětšuje se otok,  zrudnutí, četné puchýře nebo se jedná o popálení elektrickým proudem  nebo chemikáliemi.

    

Speciální hydrogelová náplast Cosmos na popáleniny ránu příjemně chladí, tlumí bolest a současně urychluje hojení  popálené kůže. Součástí náplasti je gelový polštářek, který vydává vlhkost a zároveň přijímá sekret z rány, což napomáhá rychlé obnově pokožky.

Na rozdíl od běžných náplastí minimalizuje Cosmos na popáleniny vznik puchýřů, nepropouští vodu ani bakterie a vydrží na místě aplikace až 7 dnů. Náplast je diskrétní a transparentní materiál umožňuje průběžnou kontrolu hojení popáleniny.

 

Také Náplasti Cosmos na popáleniny jsou v balení po třech kusech a jsou k dostání běžně v lékárnách za dostupnou cenu.

 

www.hartmann.cz

www.mediatrust.cz

Autor: zpracováno redakčně