Medicína

Parafinové zábaly v Nemocnici s poliklinikou v Praze, Italské ul.


Kategorie: Aktuality 
23.květen 2011
Parafínové zábaly, které začala nově nabízet Nemocnice s poliklinikou Praha Italská, (člen skupiny AGEL), jsou vhodné nejen k terapeutickým účelům, ale také pro kosmetické účely ke zlepšení estetických vad. Speciální vosk parafín je výborným pomocníkem při léčbě onemocnění kloubů a bolestech pohybového aparátu. Zábaly působí rovněž blahodárně na nervovou soustavu.

Parafínové zábaly se používají pro prokrvení a zjemnění kůže rukou, loktů, kolen a chodidel. Po aplikaci je kůže krásně hladká a jemná. Pacient pociťuje uvolnění a zlepšení pohybu kloubů, což výrazně ulevuje od bolesti při degenerativních onemocněních. Největší efekt mají parafínové zábaly při léčbě drobných ručních kloubů horních končetin, kolenních a ramenních kloubů a oblasti celé páteře.

Parafín patří do procedur léčby teplem a aplikuje se  ve formě obkladů nebo formou parafínové lázně. Před aplikací se kostky parafínu zahřívají ve speciálním přístroji na teplotu okolo 50 až 600 Celsia. Místo, na které je kúra aplikována, se důkladně očistí a vydezinfikuje.

Příslušná partie (ruka, noha) se  vnoří do parafínové lázně, popřípadě  se vosk aplikuje na  určenou část těla. Parafín okamžitě přilne na pokožku, kde se nechá zhruba 20 až 30 minut působit. Po proceduře se vrstva parafinu odstraní a v případě potřeby na ošetřené místo se nanese výživný krém..Parafín se doporučuje aplikovat jak při komplexních rehabilitačních službách, tak individuálně pro kosmetické účely. (Vždy si hradí  zájemce.)

Objednávat se lze na telefonním čísle: 221 087 272 . Dle TZ mluvčí holdingu Agel

www.agel.cz

 

Autor: zpracováno redakčně