Průjem a zácpa

Přípravek z přírodního čištěného jílu účinný na všechny typy průjmů


Kategorie: Průjem a zácpa 
06.květen 2011
Průjmy patří k nejčastějším poruchám zažívání, které postihují dospělé i děti. Velmi často jsou doprovázeny zvracením či horečkou. Vždy se jedná o nepříjemné a často vysilující postižení. Průjmová onemocnění se mohou objevit v průběhu celého roku, na cestách, v práci i v domácím prostředí. Průjmy jsou často mylně považovány za banální onemocnění. Jejich léčbu však nelze podceňovat. Trvají-li déle, je nutno vždy vyhledat lékaře.

Při prvních příznacích však většinou pacienti volí samoléčbu. Na většinu průjmů je vhodný léčivý přípravek Smecta, který obsahuje přírodní čištěný jíl. Nevstřebává se do organismu, takže jej mohou užívat děti i dospělí, včetně těhotných a kojících žen a  představuje tak  bezpečné užívání pro „malé“ i „velké“ pacienty. 

 

Přípravek obsahuje přírodní čištěný jíl – léčivou látku smectit (diosmectit). Jde o střevní adsorbens, který doporučuje k léčbě průjmů i Česká gastroenterologická společnost ČLS JEP. Přírodní čištěný jíl na rozdíl od černého uhlí nezbarvuje stolici dočerna. Díky tomu lze snáze odhalit  případně krev ve stolici, která může signalizovat závažnější onemocnění.

 

Přírodní čištěný jíl má velkou vazebnou schopnost a dokáže zachytávat toxiny, viry i bakterie. Navíc díky svým vlastnostem neutralizuje pepsin a žlučové kyseliny. Fixuje střevní plyny a neutralizuje neresorbované cukry. Prostřednictvím mechanismu svého účinku odstraňuje nepříjemné a často bolestivé stavy pacienta při průjmu. Nezrychluje ani nezpomaluje střevní činnost, nehrozí tedy vznik závažných stavů, jako je chorobné rozšíření střeva v důsledku zánětlivého střevního onemocnění (toxické megakolon) nebo porucha pasáže střevem, která je způsobená poruchou střevní svaloviny (paralytický ileus). Smecta významně přispívá k rychlejšímu uzdravení pacientů s průjmem.

 

Užívání přípravku je možné kombinovat zcela bez omezení s perorálními rehydratačními roztoky (iontové nápoje), neboť při léčbě průjmů  je nutné  vždy kromě diety dodávat organismu dostatečné množství tekutin. Dávkování je jednoduché. Přípravek se dodává v práškové formě v sáčkovém balení. Porce se rozmíchá ve sklenici vody, čaje nebo zamíchá do dětské polotekuté stravy. Vždy je nutno pročíst příbalovou informaci.

Přípravek je volně prodejný v lékárnách.

 www.prujmy.cz.

www.amic.cz

 

 

Autor: zpracováno redakčně