Medicína

Nové přístroje v jilemnické nemocnici


Kategorie: Aktuality 
14.duben 2011
Masarykova městská nemocnice v Jilemnici absolvovala jeden z nejrozsáhlejších projektů (2009 – 2011) obnovy svého přístrojového vybavení staršího deseti let, který ve spolupráci s divizí KOMPLETACE společnosti Hospimed úspěšně dokončila v březnu roku 2011. Jilemnická nemocnice se vždy řadila k nejlepším. Soubor zdravotnické techniky a moderních technologií umožní nyní opět zvednout kvalitu a rozsah lékařské péče.

Díky projektu, dotovanému Evropskou unií,se zvýší  komfort pacientů a dostupnost profesionální zdravotní péče, pro všechny občany regionu Jilemnicka. Pacienti nemusí vůbec opustit budovu jilemnické nemocnice, aby se jim dostalo celkového a mnohdy vysoce specializovaného vyšetření a diagnostiky, za kterými v minulosti museli dojíždět např. až do Hradce Králové a jiných vzdálených nemocnic. V rámci projektu byly pořízeny jak moderní náhrady za starší přístroje některých oddělení, tak zcela nová zdravotnická zařízení, která zásadním způsobem rozšíří služby nemocnice směrem k pacientům.

Projekt obnovy přístrojového vybavení v MMN v Jilemnici trval tři roky, během nichž se řešily i velmi jemné detaily v rámci instalací jednotlivých zdravotnických zařízení, tak aby vše tvořilo jednotný propojený vysoce funkční celek.

Mezi novou zdravotnickou techniku, která bude občanům Jilemnicka sloužit, patří např. počítačový tomograf (CT) pro radiodiagnostické oddělení, který se bude využívat pro vyšetření celého těla. Nový CT přístroj znamená i výrazné snížení radiační zátěže pacientů a zkrácení doby vyšetření, což je  výhoda zejména u dětí a pacientů vyžadujících rychlé ošetření.

Pacienti indikovaní pro  lékařský výkon pod celkovou anestezií, mohou na oddělení ARO a intenzivní péče počítat s moderním anesteziologickým přístrojem s monitorací, zařízením nejvyšší řady pro opravdu bezpečnou anestézii.

 Přístroji pro komfortnější a bezpečnější onkologickou léčbu bylo vybaveno rovněž oddělení nukleární medicíny. Nové zdravotnické vybavení bylo pořízeno i budoucím maminkám na porodní sál, pacientům chirurgické ambulance, na oddělení operačních sálů a centrální sterilizace. Vše pod jednou střechou Masarykovy městské nemocnice v Jilemnici. ( Dle TZ mluvčí společnosti Hospimed )

www.hospimed.cz

 

Autor: zpracováno redakčně