Medicína

Nadstandardní péče o děti v nemocnici v Krnově


Kategorie: Aktuality 
06.duben 2011
1. dubna 2011 se otevřelo nové dětské oddělení v Krnově, rozšířené v rámci rozsáhlé rekonstrukce o nadstandardně vybavené rehabilitační centrum ve 4. nadzemním podlaží. Významným přínosem pro děti i dospělé je zlepšení podmínek hospitalizace doprovodu nemocného dítěte, tedy nejbližších příbuzných.

 

Na oddělení bude poskytována komplexní péče dětem s poškozením centrálního nervového systému na podkladě raných rizik – poškození kolem porodu,  dětem s dětskou mozkovou obrnou,  s opožděným vývojem a s poúrazovými stavy. Vedení nemocnice předpokládá, že tuto péči bude poskytovat pacientům z podstatně širšího regionu než dosud.

 Zařízení bude také poskytovat péči ambulantním i hospitalizovaným dětským pacientům s neurologickými, ortopedickými a alergologickými diagnózami. Budou  zkvalitněny služby  zejména v nabídce dětské rehabilitace, dále v nových léčebných, pečovatelských  a ošetřovatelských postupech..

Během osmi týdnů se podařilo zkoordinovat veškeré potřebné přípravy a dodávky zdravotnické techniky, včetně školení personálu bez významného omezení chodu stávajícího oddělení. Výsledkem je moderně vybavené a zároveň příjemné a útulné prostředí dětského oddělení. Příslušná zařízení v rámci projektu "Obnovení přístrojové techniky ve zdravotnických zařízeních", spolufinancovaného z fondů Evropské unie dodala společnost Hospimed..

Mezi nové vybavení patří kromě speciálních přístrojů pro rehabilitační terapie různé pomůcky jako např. rehabilitační míče, nestabilní polokoule, balanční pomůcky, hry pro jemnou motoriku, které pomáhají malým pacientům prostřednictvím hry. Součástí rehabilitačního oddělení jsou také speciální vířivky.

Nadstandardní je rovněž nabídka pro relaxaci dětí v podobě finské a infra sauny, doplňující vybavení místnosti s vodní vířivkou. Přibyla i nová kvalitní lůžka pro dětské a novorozenecké oddělení, komfortní mycí komplety pro pokoje novorozenců a vybavení heren a odpočinkových místností.

Jednotka intenzivní péče se rovněž změnila. Jsou zde  moderní pokoje s kompletním vybavením pro potřeby intenzivní péče. Všechna speciální lůžka mají instalovány monitory vitálních funkcí s připojením na centrální stanici. Ošetřující personál má tedy možnost sledovat z jednoho místa stav na všech lůžcích, čímž je zaručena nepřetržitá péče o dítě. Příjemné doplnění komplexní nabídky služeb oddělení představují pokoje pro matky doprovázející děti hospitalizované na JIP.

Dle TZ     www.hospimed.cz

 

Autor: zpracováno redakčně