Medicína

Nové Centrum akutní medicíny v Kladně


Kategorie: Aktuality 
14.březen 2011
Dne 10. března 2011 se slavnostně otevřely brány nově vybudovaného Centra akutní medicíny v Kladně. Jedná se o pětipatrový objekt, přistavěný ke stávající provozní budově monobloku, zahrnující veškerá důležitá lékařská pracoviště pod jednou střechou..

 

V Centru akutní medicíny se nachází provozy centrálního příjmu pacientů, urgentních příjmů, jednotky intenzívní péče, anesteziologicko resuscitační oddělení, kompletní radiodiagnostika a funkční diagnostika, centrální sterilizace, jednotky jednodenní hospitalizace a centrální operační sály. Vše na jednom místě a vybaveno nejmodernější lékařskou technikou. Nové centrum tak skýtá komfort  pro pacienty i pro lékaře.

Celý kompletační projekt byl realizován od listopadu 2008 na klíč sdružením MPEH – nemocnice Kladno, sdružením firem  Metrostav a.s., Energie stavební a báňská a.s., Puro-klima a.s. a Hospimed spol.s.r.o.

Jednalo se o velice náročnou zakázku vzhledem k množství položek, které musí být vzájemně kompatibilní a musí tvořit  funkční celek. Divize Kompletace společnosti Hospimed zajišťovala veškerou moderní zdravotnickou techniku i interiérové vybavení. Technika byla vybírána lékařskými odborníky, aby byla především přínosem pro pacienty.

 

Dle TZ   www.hospimed.cz

 

Autor: zpracováno redakčně