Medicína

Panadol®Novum s optizorbem


Kategorie: Aktuality 
07.březen 2011
Nové technologie pomáhají a zjednodušují náš život. Nejinak je tomu i v oblasti medicíny. Mezi jeden z nejběžněji užívaných léků proti bolesti se řadí Panadol®, který v České republice každoročně pomáhá statisícům lidí.

V těchto dnech vstupuje na trh novinka Panadol® Novum, která díky nové technologii pomáhá od bolesti mnohem rychleji. Nová patentovaná technologie Optizorb způsobí, že se paracetamolové tablety Panadol® Novum rozpadnou v žaludku a uvolní účinnou látku již za 5 minut, díky čemuž začínají působit výrazně rychleji.

Standardní 500 mg kulaté nebo oválné paracetamolové tablety se rozpadají a uvolňují léčivou látku do krevního oběhu cca za 20 minut, což zpožďuje absorbci léčivé látky a prodlužuje dobu potřebnou k účinku.

 

Je známo, že Panadol pomáhá mnohým  pacientům od bolesti. Snaha výrobců byla tentokráte utlumit bolest co nejrychleji.  Ačkoliv Panadol® Novum přináší rychlejší úlevu od bolesti díky nové technologii zpracování tablet, jeho prodejní cena je srovnatelná  s běžnými paracetamolovými tabletami dostupnými na trhu. Jeho výhody tak může ocenit opravdu každý, kdo smí užívat paracetamolové tablety.

 

 

Rychlý bojovník proti bolestem: novinka Panadol Novum s technologií Optizorb

·       Nová technologie Optizorb v tabletách Panadol Novum uvolňuje účinnou látku již za 5 minut.

·        Panadol Novum díky technologii Optizorb uleví od bolesti velmi rychle.

·       Cena za balení s 12 tabletami je 19,90 Kč.

 

 

Panadol® Novum obsahuje 500 mg paracetamolu, který se uvolňuje již za 5 minut od požití a rychle tak působí proti bolesti hlavy, zubů, proti migrénám, menstruační bolesti, revmatické bolesti zejména při osteoporóze, bolesti zad, kloubů, svalů, bolesti v krku a  proti horečce. Panadol® Novum je šetrný k žaludku a je vhodný i pro osoby trpící astmatem, gastrointestinálními obtížemi i poruchami srážlivosti krve.

Aby přípravek účinkoval, jak má, je třeba dodržovat správné dávkování. Optimální dávkování paracetamolu při léčbě bolesti a horečky je definováno na základě tělesné hmotnosti pacienta, a to 10 – 15 mg paracetamolu / 1 kg váhy na jednotlivou dávku. Jedna tableta je tedy vhodná pro dospělé osoby do 60 kg a  osoby vážící více jak 60 kg by měly užívat 2 tablety v jedné dávce. Poddávkování může způsobit nedostatečnou účinnost, předávkování zase nežádoucí účinky.

Doporučená prodejní cena 1 balení Panadol® Novum (12 x 500 mg potahovaných tablet) je dostupná. Panadol® Novum je k dostání v běžné síti lékáren.

 www.gsk.cz

Autor: zpracováno redakčně