Medicína

Thermoval rapid flex vítězem testu MF Dnes!


Kategorie: Aktuality 
21.únor 2011
Digitální teploměr s ohebnou špičkou Thermoval rapid flex se stal vítězem nezávislého testu Mladé fronty Dnes, a to s celkovou známkou 1,2. Známka dosažená v testu zahrnuje jak laboratorní tak i klinické zkoušky měření, do hodnocení se počítá rovněž srozumitelný návod a manipulace s teploměrem.

Český metrologický institut (ČMI) v Praze, který průzkum pro MF DNES zpracoval, otestoval celkem šestnáct lékařských teploměrů - digitální, bezrtuťové, ušní a čelní, teploměr v dudlíku i jednoduchou „rychloběžku“. Pouze devět z nich prokázalo, že při použití vhodné parametry. Thermoval rapid flex se umístil na první příčce.

 

Vítězný teploměr vyniká  vysokou přesností a rychlostí měření i praktické funkci ohebného hrotu. Ta umožňuje velmi šetrné a pohodlné měření v rektální oblasti, které je především u malých dětí tím nejvhodnějším způsobem pro měření tělesné teploty, protože zde naměřená hodnota nejpřesněji odpovídá skutečné teplotě organismu a lze ji zde také naměřit nejrychleji (6 až 15 sekund).

 

Před nedávnem byl v Německu Thermoval rapid vyhlášen laickou i odbornou veřejností vítězem kategorie lékařských teploměrů v hodnocení Stiftung Warentest. Výsledky tohoto testu byly publikovány na stránkách časopisu dTest, který vydává nezisková organizace s názvem Občanské sdružení spotřebitelů TEST.

 

Naměřený výsledek na displeji je dobře čitelný i pro osoby se slabším zrakem. Ochranný kryt zabezpečuje teploměr před rozbitím při pádu a je odolný vůči vodě. Baterie, která je součástí balení, zaručuje životnost až 4000 měření, samozřejmostí je prodloužená záruka na 3 roky a příznivá cena. Součástí balení je i jednoduchý a srozumitelný návod. Další výhodou digitálního teploměru Thermoval rapid flex je rovněž skutečnost, že neobsahuje nebezpečnou rtuť. Pro nejmenší je určena speciální limitovaná edice tohoto teploměru s příbaly, např. v podobě plyšových maňásků na prst či pouzdra na mobilní telefon.

 

Výrobcem teploměru Thermoval rapid flex je společnost HARTMANN-RICO. Která rovněž nabízí celou škálu vysoce spolehlivých produktů.

www.hartmann.cz

www.mediatrust.cz

Autor: zpracováno redakčně