Medicína

Neinvazivní liposukce


Kategorie: Aktuality 
02.únor 2011
Metoda neinvazivní liposukce je již veřejnosti známá. Slibuje rychlé tvarování postavy ženám, které by klasickou liposukci buď z obavy z chirurgického zákroku nebo pro finanční náročnost nepodstoupily. Žádoucí výsledek je téměř okamžitý a patrný již po návratu z procedury. Aby byl výsledek efektivní, je nutná pochopitelně spolupráce.ženy, která liposukci podstupuje..

Neinvazivní liposukce neboli kavitace se provádí principem nízkofrekvenčního ultrazvuku. Ultrazvukové vlny rozbijí tukové buňky, které jsou transportovány do tkáňového moku a pomocí lymfatického systému se dostávají z těla ven. Ošetření trvá od 30 do 45 minut a je vnímáno  jako příjemná hřejivá masáž. Počet aplikací záleží na  požadovaném efektu. V průměru dochází k úbytku 2 až 6 centimetrů objemu. (Cena se pohybuje od 2000 Kč do 4000 Kč).

Aby byl výsledek zákroku co možná nejlepší,  je nutno se aktivně zapojit, jak již bylo řečeno. Během kúry je důležitý  přísun tekutin - 3 až 4 litry denně,  zdravá strava, nepožívat alkohol, ani tekutiny obsahující kofein. Ty totiž  nepůsobí dobře na lymfatický systém,  jehož stav a činnost je  při neinvazivní liposukci velice důležitý.

Lymfa je tělní tekutina, která odvádí z mezibuněčného prostoru škodlivé látky, odpadní produkty metabolismu a při neinvazivní liposukci také tukové buňky. Aby lymfa tělem dobře proudila, potřebuje aktivní pohyb. Správnou funkci lymfy lze podpořit  proto zvýšeným tělesným pohybem, cvičením, saunováním nebo užitím enzymů.  Ty rozšiřují průchodnost cév a pomáhají tak z těla odstraňovat škodlivé látky. Přispívají k lepší tekutosti lymfy a tím i k lepší činnosti lymfatického a imunitního systému.

www.botticelli.cz

Autor: zpracováno redakčně