Medicína

Nově rekonstruované prostory na Plicní klinice ve FTN v Praze


Kategorie: Aktuality 
06.září 2010
Na Pneumologické klinice Fakultní Thomayerovy nemocnice byl během letních měsíců zrekonstruován ambulantní trakt. Alergologicko-imunologické ambulance se přestěhovaly do nově vzniklých prostor a vznikly dvě nové čekárny pro plicní ambulance a alergologickou a pneumoonkologickou ambulanci.

Pro pacienty tak vzniklo příjemné prostředí, které jim umožňuje nečekat na vyšetření na rušné hlavní chodbě kliniky. Stěny čekáren jsou výtvarně vyzdobeny paní MgA. Lucií Jirků a dotvářejí tak pozitivní vjem z nových prostor.

Navíc od září dochází i k otevření pohotovostního ambulantního provozu na plicní ambulanci v odpoledních a nočních hodinách, tak aby pacienti s akutními obtížemi nebyli přijímání a ošetřováni na lůžkovém oddělení jako doposud a nemuseli při příchodu na kliniku využívat nevzhledných suterénních prostor.

Dvouměsíční rekonstrukce čekárny a ambulance proběhla za přispění sponzorů (sanofi-aventis, Boehringer Ingelheim, Dimex), zaměstnanců a pacientů kliniky. Pracovníci kliniky jsou vděční sponzorům, pacientům a všem  za potřebných 84.000 korun na rekonstrukci, která přispěje hlavně k pohodlí pacientů a optimalizaci ambulantního provozu.

Poskytovat kvalitní lékařskou a ošetřovatelskou péči v co nejkomfortnějších prostorách i v nepříznivému ekonomickému prostředí je někdy velmi těžké, protože pavilon Pneumologické kliniky je stále v původním stavu od dob Masarykových domovů s minimálními stavebními úpravami.

Slavnostní otevření nově upraveného ambulantního traktu proběhne v úterý 7. září ve 14 hodin v areálu Fakultní Thomayerovy nemocnice, pavilon G1, Pneumologická klinika, přízemí za přítomnosti ředitele nemocnice a vedoucí Plicní kliniky.

www.ftn.cz

www.amic.cz

 

Autor: zpracováno redakčně