Medicína

VZP poskytne dětem z vytopených oblastí pobyt u moře


Kategorie: Aktuality 
13.srpen 2010
Dle TZ z 12. srpna 2010, kterou poskytl Mgr. Jiří Rod, vedoucí tiskového oddělení a tiskový mluvčí VZP ČR poskytne Všeobecná zdravotní pojišťovna čtrnáctidenní pobyt zdarma u moře v Chorvatsku 80 dětem ze zatopených oblastí z Liberecka a Ústecka. Nabídka je určena pro děti ve věku od šesti do sedmnácti let pojištěným u VZP. Ubytování je zajištěno v hotelovém komplexu Adriatic Vrboska na ostrově Hvar. Veškeré náklady spojené s pobytem hradí VZP. Každé dítě navíc obdrží od pojišťovny kapesné ve výši 300 kun (což je hodnota cca 1000 Kč).

VZP vypraví dva turnusy v termínech 18. 8. – 1. 9. 2010 a 31. 8. – 14. 9. 2010, a to vždy pro 40 dětí. Doprava je zajištěna klimatizovaným autobusem, plně vybaveným pro dálkovou dopravu osob (WC, DVD, polohovatelné sedačky, atd.). První turnus je už v tuto chvíli obsazen.

Děti budou doprovázet odborní pracovníci, kteří se o ně budou starat po celou cestu a dobu pobytu. Současně je zajištěna i zdravotní péče v ordinacích první pomoci přímo v místě pobytu a v případě potřeby specializovaná péče v nemocnicích ve městech Jelza, Hvar a Split. Pro účastníky bude sjednáno pojištění léčebných výloh a sdružené cestovní pojištění zahrnující pojištění úrazu a následky úrazu, škod způsobených odpovědností za škodu a poškození nebo zničení věcí a zavazadel.

 

Děti jsou vybírány na základě doporučení starostů postižených obcí a krizových štábů, s nimiž po celou dobu povodní VZP akci konzultovala. Dětem, které nemají pasy, je VZP zařizuje ve spolupráci s obcemi a současně pojišťovna pomáhá rodičům i s dalšími problémy.

 

Pasy, fotografie na cestovní doklady, zdravotní potvrzení apod., zajistili pracovníci krajských samospráv ve spolupráci s VZP. Z Libereckého kraje jedou především děti z Chrastavy, Hrádku n. N., Frýdlantu, Zákup, Černous, Višňové a dalších míst. V Ústeckém kraji se do prvního turnusu zařadily děti z Jánské  a Děčína - Nebočad.

 

Případné další informace je možné získat na tel. čísle 952 231 201 pro Liberecký kraj, a pro Ústecký kraj na tel. 731 546 949.

www.vzp.cz

 

 

Autor: zpracováno redakčně