Medicína

Tampony nabo vložky?


Kategorie: Aktuality 
06.srpen 2010
Na používání tampónů při menstruaci jsou někdy rozdílné názory. Použití bývá spojeno s mnoha předsudky. Během času došli odborníci k tomu, že používání tamponů rozhodně neohrožuje ženino zdraví a konečně, že záleží pouze na ženě pro kterou eventualitu se rozhodne.

 

Používání tamponů umožňuje větší volnost pohybu, což je výhodné při nejrůznějších fyzických aktivitách, zvláště při sportu. Tampony lze používat po celý den, dokonce i přes noc. Tampony nebrání odtoku menstruační krve. Důležité je zvolit správnou velikost tamponu a měnit jej dle síly menstruace.

 

Menstruační vložky používají většinou ženy, kterým je nepříjemné samotné zavádění tampónu  nebo i jeho nošení. Příčinou toho je většinou nesprávný postup při zavádění tamponu nebo výběr špatné velikosti. Některé ženy se zase obávají uvíznutí tamponu v pochvě nebo přetržení šňůrky. Vložky také upřednostňují dívky, které ještě neměly pohlavní styk.

 

Na trhu existují různé druhy menstruačních vložek a tamponů. Ucelenou řadu dámské hygieny nabízí více výrobců.  Od klasických, ultratenkých a slipových vložek až po nabídky tamponů. Mimořádnou savost zaručuje extra absorpční jádro a drážky umístěné ve speciálních vložkách. Ty mívají rovněž ochrannou fólii zajišťující prodyšnost vložek.

 

Dává-li žena přednost tamponům, jsou na trhu tyto výrobky s mimořádně hladkým a příjemným povrchem z jemného netkaného textilu, díky němuž se tampony lépe zavádějí. Drážky na povrchu zajišťují optimální přizpůsobení tamponu tělu a odvádění tekutiny do jeho jádra. Jsou k dostání za příznivé ceny.

www.riaclub.cz

www.mediatrust.cz

Autor: zpracováno redakčně