Medicína

Americká akreditace FN Brno by byla jediná v Evropě!


Kategorie: Aktuality 
03.srpen 2010
Fakultní nemocnice Brno udělala první krok k získání americké akreditace NIAHOSM společnosti Det Norske Veritas. Pokud se jí v lednu 2011 podaří úspěšně projít auditem, stane se první nemocnicí s touto akreditací v celé Evropě!

NIAHOSM spojuje požadavky normy ISO 9001 na řízení kvality s pravidly CMS pro nemocnice, které participují v USA na federální úhradě zdravotnické péče, Conditions of Participation. Akreditační standard také klade obrovský důraz na řízení rizik. To zahrnuje především bezpečnost pacientů, ochranu životního prostředí, bezpečnost a ochranu zdraví při práci a bezpečnost informací.

 

V současnosti je na celém světě dle standardů NIAHOSM akreditováno více než 150 nemocnic, a to především v USA. Na evropském kontinentě se první navštívenou nemocnicí stala Fakultní nemocnice Brno.  Tým amerických odborníků závěrem shledal, že péče o pacienty je ve FN Brno na vysoké úrovni a nenašel žádnou překážku, která by akreditaci NIAHOSM bránila. Samotné akreditační hodnocení by chtěla FN Brno absolvovat počátkem roku 2011.

Dle TZ FN Brno

www.amic.cz

Autor: zpracováno redakčně