Medicína

Semináře pro střední školy o financování zdravotnictví v ČR


Kategorie: Aktuality 
30.červenec 2010
České zdravotnické fórum o. p. s (ČZF) v září 2010 zahajuje vzdělávací projekt s tématem: Zdravotnictví není zadarmo (ZNZ), jehož součástí bude série interaktivních seminářů pro studenty středních škol.

Na seminářích studenti budou informováni o finančních možnostech ve zdravotnictví, kdo má povinnost platit zdravotní pojištění, za koho platí zdravotní pojištění stát, jaká jsou práva a povinnosti pacienta a v neposlední řadě také studenti získají informace o reálné výši nákladů na nejběžnější vyšetření a onemocnění.

České zdravotnické fórum o. p. s (ČZF) v sérii seminářů v rámci projektu Zdravotnictví není zadarmo si dává za cíl  informovat a zábavnou interaktivní formou seznámit studenty středních a vyšších odborných škol s financováním zdravotního systému. Seminářů se bude moci zúčastnit více než šest tisíc studentů středních a vyšších odborných škol v ČR.

Semináře budou na školách probíhat od září 2010, účast na seminářích je pro školy zdarma. Studenti při seminářích získají povědomí o reálných nákladech na zdravotní péči a uvědomí si, že zdravotnictví bohužel není a nemůže být zadarmo. Autoři a iniciátoři programu doufají, že realizací seminářů podnítí u některých studentů také zájem o veřejné dění.. 

Dle TZ ředitele  Českého zdravotnického fóra Michaela Vícha (michael.vich@czf.cz)

www.czf.cz

Autor: zpracováno redakčně