Medicína

Výzkum Orbit klubu


Kategorie: Aktuality 
30.červenec 2010
Dle TZ Orbit klubu z července 2010, letní dovolenkový výzkum Orbit Klubu (3360 respondentů) zjistil, že Češi zásadně nevyrážejí na dovolenou bez žvýkaček. Na cestu si je nikdy nezapomene zabalit 86 % dotázaných. Průměrně si s sebou každý dotázaný bere na dovolenou 2 – 5 balíčků žvýkaček.

Při balení na dovolenou je nutné nezapomenout na řadu potřebných věcí. Výzkum prokázal, že pro 86 % Čechů je nemyslitelné odjet na dovolenou bez osvěžujících žvýkaček. Naopak jen 12 % dotázaných si žvýkačky kupuje až na místě.

 

Průměrně si s sebou na dovolenou bere většina 2 – 5 balíčků žvýkaček a nezapomíná  žvýkat po každém jídle, jak doporučují odborníci. Za nejvíc osvěžující se považují peprmintové a spearmintové příchuti (67 %), následují máta (16 %) a vodní meloun (11 %).

Odborníci v létě doporučují žvýkání jako spolehlivý prostředek k osvěžení a zmírnění pocitu žízně. Celoročně je doporučováno žvýkání žvýkaček bez cukru po každém jídle a pití, protože snižuje suchost v ústech a napomáhá obnově zubní skloviny.

 

Značka Orbit nyní navíc přichází s vylepšením – její peprmintové a spearmintové žvýkačky mají od července vylepšené složení, které déle vydrží svěží. Mírnou změnou prošla i celková grafika výrobku.

 

www.orbit.cz

www.amic.cz

Autor: zpracováno redakčně