Medicína

Zdravé odpoledne pod Ládvím


Kategorie: Aktuality 
22.červen 2010
Nordic walking maraton Prahou 8 – ve středu 23. června od 13:00 do 17:00 hodin (v Gerontologickém centru v Praze 8, Šimůnkova 1600) pořádá Městská část Praha 8 ve spolupráci s Gerontologickým centrem pod záštitou místostarostky Prahy 8 Mgr. Vladimíry Ludkové. Program bude zaměřen na prevenci, ale také na pohyb a zdravou zábavu.

Zájemci nejen z řad seniorů, ale i rodiny s dětmi, mohou sehrát turnaje v pétanque nebo kuželkách, mohou se vydat na vyznačené „maratonské“ trasy v okolí a vyzkoušet nordic walking (chůze s chodeckými holemi), poradit se o technice chůze (ale i o dalších věcech) se zkušenými instruktory. Mohou si změřit nejen svou paměť, ale také funkci plic i ledvin a zkonzultovat problémy či otázky týkající se těchto orgánů (mozku, plic a ledvin) s lékaři a dalšími zdravotníky.

 

Světová zdravotnická organizace poukazuje na narůstající závažnost chronických onemocnění i na skutečnost, že jejich prevenci zatím věnujeme malou pozornost. Další známou skutečností je, že se málo hýbeme, a to zejména s přibývajícími lety. Dostatek pohybu, zdravá životospráva a detekce prvních příznaků možných závažných onemocnění – to je to nejdůležitější, co můžeme pro své zdraví učinit.

Stárnout je normální – ale stárnout dobře je umění, kterému je možné se naučit.

 

www.praha8.cz

www.gerontocentrum.cz

 

Autor: zpracováno redakčně