Medicína

Partnerství VZP podpoří výzkum rakoviny


Kategorie: Aktuality 
22.duben 2010
Nadace pro výzkum rakoviny – Rakovina věc veřejná se v letošním roce spojila se soutěží Eurobabička, která bude probíhat v rámci celé republiky. Výtěžek ze soutěže bude poukázán na konto nadace a bude použit na výzkum léčby rakoviny. Partnerem akce je i Všeobecná zdravotní pojišťovna ČR.

Rakovina je závažné onemocnění, které v každém člověku vzbuzuje respekt. Na prevenci
a pravidelné zdravotní prohlídky by neměli zapomínat ani lidé v seniorském věku. Proto se Nadace pro výzkum rakoviny – Rakovina věc veřejná v letošním roce spojila se soutěží Eurobabička, aby společně upozornily na důležitost péče o zdraví v souvislosti s nádorovými onemocněními, a to bez ohledu na věk.

Soutěž Eurobabička má již několikaletou tradici, letos se koná její 5. ročník. Klade si za cíl oslavit institut „Babičky“ jako dámy v nejlepších letech, vzdělané a inteligentní, která se dokáže orientovat v dnešní hektické době, využívá svoje zkušenosti a životní moudrost, cestuje, vzdělává se a žije ráda naplno. Právě takové jsou představy eurobabiček

Všichni zájemci se mohou seznámit s veškerými podrobnostmi o konání soutěže na webových stránkách www.eurobabicka.cz. Ženy, které se budou chtít do soutěže Eurobabička zapojit, zde najdou rovněž přihlašovací formulář. Registrace je možná poštou, prostřednictvím internetu nebo telefonicky, a to do konce května 2010.

Z přihlášených žen bude vybráno celkem 120 babiček, které postoupí do semifinále. 
V červnu pak na čtyřech místech v republice proběhnou semifinálová kola, ve kterých se budou vždy z 30 soutěžících volit účastnice finálového večera: 3. 6. – Praha, 10. 6. – Plzeň,
17. 6. – Hradec Králové, 23. 6. – Olomouc.

Pro dvanáct vybraných finalistek je připraven třídenní pobyt v Praze, kde se jim bude věnovat cvičitel powerjógy Václav Krejčík, ujme se jich vizážistka Mary Kay Renata Jirásková, míry na šaty do brněnského finále jim vezme česká módní návrhářka Jiřina Tauchmanová, a jak se s elegancí pohybovat na podiu poradí modelka Vlaďka Erbová.

Finále proběhne 5. února 2011 v Brně.

www.amic.cz

Autor: zpracováno redakčně