Medicína

Dva miliony korun pro neziskové organizace


Kategorie: Aktuality 
06.duben 2010
Nadační fond GSK (GlaxoSmithKline) vyhlašuje ve spolupráci s Fórem dárců další ročník grantového řízení pro neziskové organizace působící v České republice. V jeho rámci mohou neziskové organizace zažádat o finanční příspěvky ve dvou kategoriích: na projekty zaměřené na pomoc seniorům a na projekty zaměřené na podporu nemocných lidí. Prostřednictvím grantového řízení budou v letošním roce rozděleny celkem 2 miliony korun.

Systém letošního grantového řízení je dvoukolový. Neziskové organizace mohou v termínu od 1. dubna do 28. dubna 2010 zažádat o finanční příspěvky na projekty, které jsou zaměřeny na pomoc seniorům či na podporu nemocných lidí. Přihlásit je mohou prostřednictvím elektronického formuláře umístěného na webových stránkách fondu  www.nadacnifondgsk.cz  .

 

Z doručených žádostí bude do druhého kola vybráno 12 projektů (6 v kategorii „senioři“ a 6 v kategorii „nemocní“), které budou zástupci organizací v průběhu května 2010 osobně prezentovat grantové komisi složené z členů správní rady Nadačního fondu GSK, Fóra dárců a odborníků na oblasti, pro které byly granty vypsány.

 

Grantová komise vybere z každé z vyhlášených kategorií tři projekty, které získají finanční příspěvek z NF GSK v maximální výši 300 tisíc korun. Navíc může jeden z vybraných projektů získat tzv. bonusovou částku, a to až do výše maximálně 250 tisíc korun, o jejímž udělení rozhodnou svým hlasováním zaměstnanci společnosti GSK. Konečné výsledky grantového řízení budou zveřejněny dne 11. června 2010. Zaměstnanci GSK mohou v letošním ročníku grantového řízení ovlivnit nejen výši finanční podpory projektů, ale mohou také v daných neziskových organizacích pomáhat v průběhu celého roku formou dobrovolnických aktivit.

 

GSK patří mezi největší světové farmaceutické společnosti s vlastním výzkumem a vývojem nových léků. Podílí se na zdravotnických a sociálních programech ve více než 100 zemích, a to jak prostřednictvím darovaných léčiv, tak poskytnutím finanční a materiální pomoci.

www.nadacnifondgsk.cz

www.gsk.cz.

www.amic.cz

Autor: zpracováno redakčně