Medicína

Sebevědomí pro každý den


Kategorie: Aktuality 
08.březen 2010
Nadační fond onkologie pro 21. století, Fakultní Thomayerova nemocnice s poliklinikou v Praze, Módní salon Magic Helena ve spolupráci s firmou Roche uspořádaly počátkem března 2010 již 16. společenský večer v Lichtenštejnském paláci na Malé Straně v Praze na uvedené výstižné téma.

Profesorka MUDr. Jitka Abrahámová, DrSc., zahájila společenský večer přiblížením činnosti Nadačního fondu, jehož cílem je realizace potřebných nákladných projektů zajišťující kvalitní péči o onkologicky nemocné ve čtvrtém největším pražském obvodě. Nadační fond je činný již šestnáct let.

 

Vzhledem k tristnímu prvnímu místu ve výskytu nádorových onemocnění tlustého střeva a konečníku nejen ve střední Evropě byla v programu mj. věnována velká pozornost možnostem prevence a včasného záchytu onemocnění. Z tohoto důvodu byla hostům umožněna prohlídka makety tlustého střeva, která je zároveň součástí velké preventivní akce (Střevo Tour), která se realizuje již od února „putováním“ a odborným výkladem po městech České republiky.

 

Vynikající vystoupení operních pěvců Luďka Vele – sólisty Národního divadla a jeho dcery Adély Velové nesmírně obohatily program večera.

 

Módní přehlídka z kolekce salonu Magic Helena byla triumfujícím závěrem společenského programu.

Manekýnky – pacientky onkologického oddělení s velkou samozřejmou elegancí předváděly modely pro všechny společenské příležitosti. Svým vystoupením předaly radost ze života všem přítomným. Podaly důkaz o úspěšné léčbě, ale také svou osobní statečnost - nepoddat se závažné chorobě a plně se začlenit zpět do života.

Autor: zpracováno redakčně