Medicína

Sanofi-aventis dává rychlou pomoc pro HAITI


Kategorie: Aktuality 
23.leden 2010
Dle TZ z 21. ledna 2010 se společnost sanofi-aventis zavázala dát 1 milión EUR na finanční pomoc pro dlouhodobé rekonstrukční aktivity a rehabilitaci obyvatel Haiti po nepředvídatelném zemětřesení, které ostrov Haiti postihlo.

Od začátku této neočekávané krize byly zmobilizovány týmy sanofi-aventis a hledaly možnosti spolupráce s Úřady a pozemními skupinami pro zajištění dodání rychlé první finanční pomoci ve výši 100 000 EUR a významných hmotných darů ve formě léků a vakcín. Skupina hodlá ve všech těchto aktivitách pokračovat.

 

Christopher A. Viehbacher, Chief Executive Officer, sanofi-aventis uvedl, že solidarita je nedílnou součástí

 jednotlivců i společnosti.

 

Společnost sanofi-aventis rovněž vyzvala své zaměstnance na celém světě k solidaritě a podpoře této události. Získané dary budou ještě podpořeny Skupinou. Ke každému darovanému euru Skupina daruje ještě jedno euro navíc, čímž zdvojnásobí již dostupné zdroje.

 

Dary zaměstnanců pomohou podpořit programy vedené šesti asociacemi: Aide Médicale Internationale, Care, Červený kříž, Handicap International, Médecins du Monde a UNICEF, zahájené po skončení pohotovosti. Všechny tyto organizace jsou vybraní partneři Skupiny a jedná se o zkušené specialisty na situace v extrémních podmínkách, kteří jsou v současné chvíli na Haiti již přítomni. Tyto asociace zajistí koordinaci všech realizovaných činností tak, aby byly vykonávány v nejlepším zájmu postižených osob.

 

 www.sanofi-aventis.com

 

Autor: zpracováno redakčně