Medicína

Padělky léčiv na internetu


Kategorie: Aktuality 
22.leden 2010
Upozorňujeme na novou informaci, která byla právě zveřejněna na internetových stránkách Státního ústavu pro kontrolu léčiv, viz http://www.leky.sukl.cz/informace-o-vyskytu-padelku-pripravku-alli-1

Jedná se o výskyt padělku léčivého přípravku na hubnutí alli 60mg, por cps dur, v USA na Internetu. Tento přípravek je registrován i v České republice, je volně prodejný a je tedy možné ho nabízet na Internetu i v ČR.

Státní ústav pro kontrolu léčiv proto varuje před nákupem jakýchkoliv léčivých přípravků na Internetu mimo schválené internetové lékárny. Touto cestou jsou obvykle distribuovány padělky léčiv, nebo léčiva poškozená a špatně skladovaná, a tak může dojít k bezprostřednímu ohrožení života a zdraví při jejich požití.

Informace o zásilkovém/internetovém výdeji naleznete na http://www.leky.sukl.cz/encyklopedie/jak-funguje-lekarna-se-zasilkovym-internetovym-vydejem.

V případě dalších dotazů se obraťte na tiskovou mluvčí SÚKL - Veroniku Petlákovou, veronika.petlakova@sukl.cz nebo 724 917 129.

 

 

Autor: zpracováno redakčně