Nemoc a zdraví

Odborníci budou radit diabetikům prostřednictvím


Kategorie: Cukrovka 
16.listopad 2009
Diabetologové a další odborníci budou poslední listopadový týden (23. – 27. listopadu 2009) v rámci Týdne edukace diabetu radit obézním lidem s rizikem diabetu, diabetikům samotným i jejich blízkým na internetových stránkách www.zivotsdiabetem.cz Lidé se budou moci zeptat na vše o cukrovce - od diagnostiky, používání inzulínových per až po komplikace diabetu. Otázky je možné zasílat všem odborníkům již od 20. listopadu.

V rámci internetové poradny budou na dotazy odpovídat MUDr. Jan Brož, vedoucí Endokrinologického oddělení 2. interní kliniky Fakultní nemocnice Královské Vinohrady, JUDr. Václav Letocha ze Sdružení rodičů a přátel diabetických dětí v ČR, MUDr. Marie Skalská ze společnosti STOB a v souvislosti s používáním inzulínových per HumaPen Memoir, Luxura, Luxura HD MUDr. Terezie Skokanová ze společnosti Eli Lilly.

 

Pokud lidem do jejich života zasáhne diabetes mellitus (cukrovka), znamená to pro ně zásadní změnu. K lepšímu zvládnutí je potřeba tomuto onemocnění porozumět. Dobrým vodítkem mohou být právě webové stránky, kde je možné se například poučit co je to hypoglykemie a hyperglykemie nebo jaké komplikace jsou s cukrovkou spojené.

 

Pro nově diagnostikované pacienty mohou být rovněž přínosné rady, jak se s diagnózou cukrovky vyrovnat a jak zvládat naléhavé situace vznikající výkyvem hladin cukru v krvi, jaké možnosti mají pacienti při léčbě cukrovky a další.

www.zivotsdiabetem.cz

www.amic.cz

Autor: zpracováno redakčně