Medicína

„Daruj krev s celebritami“


Kategorie: Aktuality 
17.říjen 2009
Český červený kříž ve spolupráci s Fakultním transfúzním oddělením Všeobecné fakultní nemocnice v Praze uspořádal dne 14. října 2009 další, v pořadí již pátou, odběrovou akci na podporu projektu bezplatného dárcovství krve spojenou s tiskovou konferencí. Pozvání Českého červeného kříže k bezplatnému odběru krve přijali kromě dívek s tituly miss, nově i úspěšní zpěváci české a slovenské hudební scény.

450ml své krve darovala zpěvačka Aneta Langerová, frontman skupiny No Name Igor Timko a Kryštof Michal ze Support Lesbiens. Odběru se zúčastnily i pravidelné dárkyně krve Miss ČR 2003 Lucie Váchová, Česká vicemiss 2007 Eva Čerešňáková, Miss Praha Open 2007 Kateřina Kuřátková a poprvé přišly krev darovat i letošní finalistky Miss Aerobik 2009.

 

Akce byla velmi úspěšná, neboť všichni umělci i miss vstupní prohlídkou prošli a mohli tedy krev darovat – celkem se odebralo přes pět litrů krve!

Poděkování za podporu bezplatného dárcovství krve patří proto nejen všem známým osobnostem, které se akce zúčastnily a vzácnou tekutinu bezplatně darovaly, ale jako vždy také Všeobecné fakultní nemocnici v Praze a Fakultnímu transfúznímu oddělení, které umožňuje akce výše uvedeného typu realizovat. 

 

Velké poděkování ze strany Všeobecné fakultní nemocnice v Praze patří samozřejmě také Českému červenému kříži za vynikající spolupráci a pomoc při organizování těchto úspěšných odběrových akcí, které jsou zaměřené na podporu dárcovství krve.

 

Dle TZ  Mgr. Miroslavy Jirutkové, vedoucí Úseku odborných činností Úřadu ČČK a

Bc. Petry Pekařové, asistentky zastupujícího ředitele VFN Praha

 

 

Autor: zpracováno redakčně