Medicína

Nové léčivé bylinné čaje Meduňka, Mateřídouška a Kopřiva


Kategorie: Aktuality 
19.srpen 2009
V dnešním uspěchaném světě zažívají bylinkové čaje velkou renesanci. Léčivé účinky bylin jsou známy stovky let a mohou nám, stejně jako našim předkům, i dnes dobře posloužit. Jemča představuje tradiční české léčivé čaje – kopřivu, mateřídoušku a meduňku v praktickém sáčkovém balení pro každodenní užívání. Meduňka je známa svými blahodárnými účinky na zklidnění organismu a v boji proti stresu, kopřiva organismus pročišťuje a má příznivé účinky na pleť. Voňavá mateřídouška pomáhá k dobrému trávení i kvalitnímu spánku.

S přípravou bylinkových čajů pomáhali i přední čeští odborníci v oboru. Novinky uváděné na trh nejsou jen doplněním sortimentu, jsou jeho vrcholem z hlediska vybraných surovin. Všechny tři bylinky, byť zdánlivě obyčejné, jsou vybrány přesně na nejčastější potřeby a potíže těl vystavených civilizačnímu stresu a potížím, které souvisejí s naším způsobem života

 

Kopřiva je vysoce kvalitní bylina pro čistící pitný režim, tradičně užívaná v lidovém léčitelství i kosmetice. Zvláště ji ocení lidé s nadváhou (podporuje peristaltiku střev) a celulitidou. Přítomný chlorofyl působí jako tonikum. Odvar s kvalitním medem posiluje a může sloužit i jako zálivka ovocných salátů. Obsah sáčku lze použít také jako koření do nádivek.

 

Mateřídouška je všestranná bylina. Velice oblíbená je jako přísada do koupelí, k oplachování vlasů, do prádla a šatníků. Kromě odvaru, nálevu či výluhu lze sáček také použít při přípravě polévek a masových pokrmů.

 

Mimořádně kvalitní bylina s řadou účinných vlastností je meduňka. Lze ji užívat jako nálev, výluh či extrakt. Nálev či digestiv je výborný do míchaných nápojů, teplého vína, bowle či ovocných salátů. Sáčky provoní skříně, prádlo a domácnost.

 

Distribuce: do široké maloobchodní sítě i lékárenských sítí.

Snahou společnosti bylo vždy bylo dodávat do českých domácností kvalitní čaje za přijatelnou cenu. Jedním z produktů této společnosti je i proslulý Pigi čaj, který je na českém trhu k dostání již déle než 40 let. Dnes společnost disponuje moderními výrobními linkami, které ročně zabalí téměř 1400 tun čaje. Ve svém závodě v Jemnici vyrábí více než 50 druhů čajů – ovocné, bylinné, černé a zelené. Mezi tyto produkty patří například již uvedený Pigi čaj, Lesní Plody, Šípek, kolekce ovocných, černých, zelených a bylinných čajů Gastro, Klub čaj, řada čajů „Zlatý“. V roce 2008 společnost rozšířila své portfolio i o kvalitní řadu čajů netradičních chutí (Exclusive).

www.jemca.cz.

www.amic.cz

 

 

Autor: zpracováno redakčně