Medicína

Sanofi-aventis oceněna za onkologickou prevenci na pracovištích


Kategorie: Aktuality 
12.srpen 2009
Společnost sanofi-aventis (EURONEXT: SAN a NYSE: SNY) 5. srpna 2009 oznámila, že získala akreditaci CEO Cancer Gold Standard™ od neziskové organizace CEO Roundtable on Cancer jako uznání za své intenzivní úsilí povzbuzovat pracovníky na všech pracovištích v USA (sanofi-aventis U.S. a sanofi pasteur), aby zaujali aktivní postoj ke svému zdraví a snížili rizika rozvoje nádorových onemocnění. CEO Cancer Gold Standard™ je ocenění udělované společnostem, které plní mimořádně vysoké standardy onkologické prevence, screeningu a péče na pracovištích prostřednictvím konkrétních akcí v pěti definovaných oblastech. Získáním této akreditace se sanofi-aventis stala 34. společností, které bylo uděleno toto ocenění od zavedení programu v roce 2006.

 

Společnost sanofi-aventis  se snaží zlepšovat život onkologických pacientů již více než 50 let – a to nejen svým strategickým zaměřením ve výzkumu a objevování nových terapeutických přístupů v onkologii, ale i prostřednictvím podpory a úsilí o zlepšování zdraví a pohody  kmenových zaměstnanců a jejich rodin.

 

K získání akreditace Gold Standard musí organizace zavést programy ke snížení výskytu nádorových onemocnění, které spočívají v odrazování kouření tabáku, v podněcování k fyzickým aktivitám, ke zdravému stravování a výživě,  k včasným preventivním prohlídkám a tím k detekci nádorových onemocnění v nejranějších stádiích a v zajištění  přístupu ke kvalitní péči a klinickým hodnocením.

 

 Programy ustavené pod vedením organizace CEO Roundtable on Cancer pomáhají snižovat mortalitu na nádorová onemocnění; statistické údaje navíc ukazují, že úsilí oceněné akreditací Gold Standard má hmatatelný dopad na náklady onkologické léčby, které podle center pro kontrolu a prevenci nemocí (Centers for Disease Control and Prevention) činily v USA v roce 2005 téměř 210 miliard USD.

 

Moderní programy společnosti sanofi-aventis v oblasti zdravotní a onkologické prevence v USA zahrnují iniciativu „Univerzity bez tabáku“ od 19. listopadu 2009; bezplatné screeningové programy pro vyhledávání nemocných s rakovinou kůže a prostaty; pomoc s plánováním a objednáním mamografického vyšetření a distribuci kartiček s pokyny pro samovyšetření prsů.

 

 Zároveň má nový program CancerConnect, který poskytuje prostředky a podporu zaměstnancům, u nichž nebo u jejichž blízkých bylo diagnostikováno onkologické onemocnění. Akreditaci dále podtrhuje nedávné darování chemoterapeutických přípravků nadaci amerického Národního ústavu zdraví (National Institutes of Health) pro použití v klinických hodnoceních, pokračující sponzorství iniciativy pro šíření informací o onkologických onemocněních Kaleidoscope (dříve označované jako Frosted Pink) a mnoho dalších vzdělávacích a  osvětových programů v oblasti boje s rakovinou.

 

Získáním akreditace Gold Standard se sanofi-aventis zařadila do společenství následujících organizací, které rovněž získaly ocenění za prosazování snah o eliminaci rakoviny jakožto veřejné zdravotní hrozby na svých pracovištích: American Cancer Society, American Legacy Foundation, AstraZeneca, C-Change, CIGNA, Dana-Farber Cancer Institute, Duke Medicine, Edelman, Enzon Pharmaceuticals, GHI, GlaxoSmithKline, Jenner & Block, Johnson & Johnson, The Lance Armstrong Foundation, MD Anderson Cancer Center, Millennium: The Takeda Oncology Company, Minot State University, H. Lee Moffitt Cancer Center and Research Institute, The National Cancer Institute (NCI), Novartis, The Oncology Nursing Society, OSI Pharmaceuticals, Pfizer, PhRMA, PPD, Quintiles Transnational, SAS Institute, The University of North Dakota, US Oncology, Valeant Pharmaceuticals, Vanderbilt-Ingram Cancer Center, Virtua Health a The Wistar Institute.

 

Organizace CEO Roundtable on Cancer byla založena v roce 2001, kdy bývalý prezident USA George H.W. Bush vyzval skupinu řídících pracovníků, aby „učinili něco významného a odvážného v oblasti rakoviny v rámci svých vlastních firemních skupin“. Řídící pracovníci odpověděli ustavením iniciativy CEO Cancer Gold Standard.

 www.CancerGoldStandard.org.

                 www.sanofi-aventis.com.

 

Autor: zpracováno redakčně