Medicína

Cosmos – náplast na opary


Kategorie: Aktuality 
10.červen 2009
Opar je jedním z mála virových onemocnění, která v sobě neseme po celý život, a není prakticky vyléčitelné. Lze jen zmírnit jeho průběh a důsledky. Nejčastěji se objevuje na rtech, obvykle trvá sedm až dvanáct dní. Začíná svěděním v místě erupce, následuje napnutí pokožky a otok. Objeví se výsev puchýřků naplněných tekutinou, které po několika dnech praskají a zanechávají mokvající ránu. Tato fáze oparu patří nejen k nejbolestivějším, ale i nejnepříjemnějším pokud jde o riziko dalšího přenosu. Následné hojení provází vytvoření tvrdého strupu, který má tendenci praskat a krvácet. Jeho velikost může ovlivnit konečnou jizvičku. Příčin vzniku oparu může být celá řada po námaze nebo stresu, kontakt s člověkem, který opar měl, horečnaté onemocnění, ale i příliš dlouhý pobyt na slunci či mrazu, kolísání hormonů v organismu (menstruace) apod.

 

K  virostatickým  prostředkům v mastích, které jsou již na trhu  přichází nyní  speciální náplast Cosmos na opary, firmy Hartmann-Rico.

Náplast obsahuje hydrokoloid, který působí léčebně po celou dobu trvání oparu. V případě včasné aplikace může výrazně zkrátit průběh onemocnění. Její předností je, že tlumí bolest a  dobře drží na rtech. Prodyšný materiál  zajišťuje dýchání postiženého místa a současně brání dalšímu šíření viru.  Absorbuje tekutinu vytékající z puchýřků a vytváří gel, který přispívá k rychlejšímu hojení rány.  Současně chrání opar před nečistotami a bakteriemi.  Diskrétně překrývá postižené místo. Náplast  není nutno na noc odstraňovat.

Uživatelé náplastí na opary ocení výhodné balení, které obsahuje 16 náplastí uložených v praktické plastové krabičce.  Součástí balení je také zrcátko pro lepší aplikaci a pinzeta, která slouží k přesnému přiložení i k hygienickému odstraňování náplasti. Samotná aplikace je, díky dvojitému překrytí náplasti ochrannými fóliemi  velice jednoduchá.

Náplast  není hrazena.

www.hartmann.cz

 www.mediatrust.cz

Autor: zpracováno redakčně