Chřipka

Sanofi-aventis proti novému typu viru A/H1N1 chřipky


Kategorie: Chřipka 
01.květen 2009
Sanofi-aventis a její divize vakcín Sanofi Pasteur provádějí plán přípravy na pandemii v reakci již na 4. stupeň varování Světové zdravotnické organizace před pandemií chřipky. TZ společnosti ze dne 29. dubna 2009 uvádí, že Společnost sanofi-sventis (EURONEXT: SAN a NYSE: SNY) a její divize vakcín Sanofi Pasteur oznamují svou připravenost na podporu úsilí veřejného zdravotnictví zabránit rozšíření nového typu viru A/H1N1 chřipky na základě rozhodnutí vydaného Světovou zdravotnickou organizací zvýšit úroveň varování před pandemií chřipky ze 3. stupně připravenosti na pandemii na 4. stupeň.

Změna na vyšší stupeň varování před pandemií indikuje, že pravděpodobnost pandemie se zvýšila. Toto rozhodnutí spouští další kroky v plánech Skupiny sanofi-aventis připravenosti na pandemii. Divize Sanofi Pasteur, jako přední světový výrobce vakcíny proti   chřipce, bude pokračovat ve výrobě vakcíny proti sezónní chřipce, jak doporučila Světová zdravotnická organizace 27. dubna 2009. Divize bude také připravena k vývoji účinné vakcíny proti novému typu viru A /H1N1 identifikovaným Světovou zdravotnickou organizací. Zdravotnické a regulační úřady kontaktovaly společnost sanofi-aventis ohledně vývoje a výroby vakcíny, která by pomohla zabránit rozšíření tohoto nového typu viru A/H1N1 chřipky, jakmile zdravotnické úřady poskytnou očkovací kmen.

 

Divize Sanofi Pasteur nadále sleduje situace ohledně vzniku tohoto nového typu viru A/H1N1   chřipky a podporuje úsilí Světové zdravotnické organizace, Ministerstva zdravotnictví a sociální péče, Střediska pro kontrolu nemocí a prevenci ve Spojených státech, mexické vlády, Evropského střediska pro prevenci a kontrolu nemocí, a různých dalších zdravotnických úřadů po celém světě.

 

Podle Světové zdravotnické organizace rozhodnutí zvýšit úroveň připravenosti na pandemii na 4. stupeň se opíralo především o epidemiologické údaje prokazující přenos z člověka na člověka a schopnost viru způsobit epidemie v lidských společnostech. 4. stupeň označuje značné zvýšení rizika pandemie, ale neznamená nutně, že pandemie je nevyhnutelná.

Sanofi-aventis je aktivně zapojena do připravenosti na pandemii a investovala do velkého rozšíření své výrobní kapacity pro výrobu vakcín proti chřipce. Zkoumáním strategií pro ochranu více lidí divize Sanofi Pasteur rovněž pokračuje v rozsáhlém výzkumném a vývojovém programu.

www.sanofipasteur.com

www.sanofipasteur.us

Autor: zpracováno redakčně