Medicína

Vhodná náplast jako pomocník při sportu i v denním životě.


Kategorie: Aktuality 
23.květen 2008
S blížícím se létem, častějšími výlety do přírody i dobou dovolených se objevují četnější drobná poranění, odřeniny, puchýře a povrchové ranky. Z těchto důvodů je dobře vědět, co nám současný trh nabízí pro rychlé ošetření i orientaci.

Většinou se jedná o náplasti, jejichž užití je jednak v podobě klasických náplastí nebo v podobě spreje (např. Cosmos Protect Spray HARTMANN-RICO).  Výhodou  spreje je jednoduchá aplikace (nastříknutí na ranku, škrábnutí – po předchozím očištění) a snadná kontrola zranění, protože nanesená náplast je průhledná a umožňuje kontrolu bez bolestivého odtrhávání z poškozené kůže.

Náplasti Hydro-Active byly vyvinuty speciálně pro čerstvé puchýře, kuří oka a povrchové odřeniny. Náplasti jsou nenápadné, lze je použít i do páskové obuvi. Jejich složení tlumí bolest a působí hojivě. Výhodou je rovněž odolnost proti vodě a možnost výběru ze  třech velikostí. Ačkoliv je náplast dokonale prodyšná, chrání pokožku před jakoukoliv nečistotou, bakteriemi i vodou. Navíc balení je malé a skladné a okamžité použití je vhodné právě u dětí k ošetření drobných ranek.

Rychlé a snadné použití nabízí náplast Quick Zip. Inovativní balení umožňuje jednoduché hygienické použití. Balení se vejde i do malé kabelky a rovněž nabízí tři různé varianty– comfort, water-resistant nebo textile elastic. Všechny jsou prodyšné a nikdy se neslepí s rankou. K dostání jsou běžně v balení po deseti kusech i praktické balení po třech kusech.

Pro uvolnění svalů po větší tělesné námaze je vhodná relaxační náplast . Umožní až  8 hodin tepelné terapie. Doprovodná vůně levandule a hřejivý efekt se uvolňují postupně, podporují prokrvení pokožky a vytvářejí tak příjemný pocit úlevy. Komfort je zajištěn měkkým textilním povrchem náplasti.

Všechny produkty jsou k dostání bez předpisu v lékárnách.

Dle TZ  z května 2008

Autor: zpracováno redakčně