Medicína

Evropská charta bezpečnosti a Centrum dopravní prevence


Kategorie: Aktuality 
09.listopad 2007
Centrum dopravní prevence Ministerstva vnitra a Policie ČR při Muzeu Policie ČR bylo vybráno mezi 35 finalistů Excellence in Road Safety

 

Centrum dopravní prevence Ministerstva vnitra a Policie ČR při Muzeu Policie ČR (CDP) se v letošním roce připojilo k Evropské chartě bezpečnosti, jejíž cílem je v souladu s Akčním plánem bezpečnosti silničního provozu Evropské unie snížit počet usmrcených osob na evropských silnicích do roku o 25000 osob.

 

Při této příležitosti zpracoval tým CDP vedený ředitelkou Muzea Policie ČR akční plán CDP, který vychází z Resortního akčního plánu bezpečnosti silničního provozu Ministerstva vnitra a dále jej rozvíjí do podmínek CDP. Důraz je kladen na zvýšení účinnosti dopravní výchovy dětí z mateřských škol a žáků základních škol, včetně nových projektů, zaměřených na adolescenty. Projekty  jsou připravovány ve spolupráci s Ústavem policejně bezpečnostních studií Policejní akademie ČR.

 

O tom, že aktivity CDP jsou v zahraničí přijímány a dobře hodnoceny svědčí, že akční plán CDP byl místopředsedou Evropské komise zodpovědným za dopravu panem Jacquesem Barrotem a týmem Evropské charty bezpečnosti silničního provozu vybrán mezi 35 nejlepších akčních plánů prezentovaných v rámci Charty v letošním roce a tím se dostal do užšího výběru v rámci evropské ceny Excellence in Road Safety. Zda CDP postoupí dále a získá  jednu ze 3 cen bude rozhodnuto 26. listopadu 2007 na slavnostním vyhlášení v Bruselu.

 

 

 

 

Ing. Jaroslav Hořín, JUDr. Tomáš Koníček

European Road Safety Charter

Autor: zpracováno redakčně