Medicína

Dětská výtvarná soutěž VZP jde do finále


Kategorie: Aktuality 
01.srpen 2007
O dětské výtvarné soutěži pořádané VZP jsme již informovali. Nyní nastal čas realizace, jak oznámila 31. 7. 2007 ve svém sdělení Tereza Květoňová, vedoucí tiskového oddělení VZP ČR. Od prvního srpnového dne budou v budově Všeobecné zdravotní pojišťovny ČR v Praze na Vinohradech vystaveny ty nejlepší kresby zaslané do dětské výtvarné soutěže, jejímž tématem je „Co dělám pro své zdraví“. Celkem 42 obrázků se ve finálovém kole utká o titul absolutního vítěze soutěže. Hlasovat pro něj mohou během srpna jak návštěvníci výstavy, tak prostřednictvím webových stránek VZP na adrese www.vzp.cz všichni ostatní zájemci.

Kresby budou vystaveny až do konce srpna ve vestibulu budovy VZP ČR v Orlické ulici č. 2.

Z hlasování veřejnosti vzejdou vítězové tří soutěžních kategorií: předškolní děti, I. stupeň ZŠ,  II. stupeň ZŠ  a studenti z primy až kvarty víceletého gymnázia. V každé kategorii mohou zájemci hlasovat pro jeden, dle jejich názoru nejpovedenější, obrázek. Pořadí vítězných prací vyplyne z počtu odevzdaných hlasů. Děti, jejichž kresby se umístí na prvním místě v každé kategorii, se mohou těšit na ceny v podobě kreslící soupravy, elektronických šipek s terčem a unikátní interaktivní učebnice s názvem Dobrodružství poznání.

 

„Každá kategorie obsahuje vítězné obrázky ze všech čtrnácti krajů České republiky a opravdu je na co se koukat. Podle svých kreseb děti pro své zdraví jezdí na kole nebo bruslích, chodí do přírody, jí ovoce a zeleninu a chodí pravidelně k lékaři. Jejich rodiče a starší sourozenci zase – alespoň podle malých kreslířů – chrání své zdraví tím, že nekouří. Není jednoduché rozhodnout se, jakému obrázku dát svůj hlas,“ podotýká k hlasování o vítězi soutěže ředitelka odboru vnějších vztahů VZP ČR Jana Víšková.

 

Výtvarnou soutěž vyhlásila Všeobecná zdravotní pojišťovna při příležitosti Světového dne zdraví, který každoročně připadá na 7. duben. Děti posílaly své obrázky do soutěže po celý duben a květen, a to na svou nejbližší pobočku VZP. Ze zaslaných obrázků byla v každém kraji vytvořena výstava a odměněno devět (v každé kategorii tři) nejlepších malířů a kreslířů zvolených odbornými krajskými porotami. V těch zasedli pedagogové, výtvarníci, zástupci pojišťovny či představitelé jednotlivých krajů. Vítězní autoři z řad menších dětí předškolního věku již obdrželi ceny v podobě batůžků, dětských her či flash disků. Děti, které se umístily ve své kategorii na prvním místě, ještě mohou získat další ceny v celostátním kole soutěže.

Autor: zpracováno redakčně