Medicína

Program pro mladé účastníky silničního provozu


Kategorie: Aktuality 
31.květen 2007
V návaznosti na Globální týden bezpečnosti silničního provozu OSN zahájilo Centrum dopravní prevence Ministerstva vnitra a Policie při Muzeu Policie ČR ve spolupráci s Ústavem policejně bezpečnostních studií Policejní akademie ČR sérii výukových programů pro studenty středních škol. Pilotní ověření proběhlo v CDP 14. a 28. května 2007 a zúčastnilo se jej celkem 200 studentů pražských středních škol.

 

Program je zaměřen na problematiku chování adolescentů, většinou držitelů řidičského oprávnění A, v silničním provozu.Využívá videosekvencí a zejména na fotografiích z reálných dopravních nehod vysvětluje základní zásady správného chování, upozorňuje na rizika (například mikrospánek a únavový syndrom) a na následky a důsledky dopravních nehod.

 

Vzhledem k věkové blízkosti přednášejících a studentů je program výborně posluchači výborně přijímán. Nedílnou součástí programu je rovněž neformální diskuse k tématice dopravní nehodovosti zejména motocyklistů.

 

Pilotní ověření ukázalo, že o takto koncipované programy je mezi středoškoláky zájem a proto CDP předpokládá, že program bude i nadále pokračovat.

Za CDP :Ing. Jaroslav Hořín, Hana Dlabalová

 

 

Autor: zpracováno redakčně