Zajímavosti

Centrum prevence Ministerstva vnitra a Policie ČR při Muzeu Policie ČR zahájilo svojí činnost.


Kategorie: Zajímavosti 
19.prosinec 2006
Představením Černého divadla pro děti základních a mateřských škol a slavnostním přestřižením pásky zahájilo 13. prosince 2006 svoji činnost Centrum prevence Ministerstva vnitra a Policie ČR při Muzeu Policie ČR

 

 Centrum chce svojí činností vytvořit základnu pro získávání a další rozšiřování informací o osvědčených postupech prevence dopravních nehod. Chce dále provádět dopravní výchovu formou blízkou cílovým skupinám populace a v neposlední řadě nabídnout své prostory k pořádání seminářů a školení k problematice dopravní prevence.

 

Centrum prevence mimo složek resortu vnitra spolupracuje s většinou důležitých institucí, zabývajících se prevencí dopravních nehod v ČR – Ministerstvem dopravy – BESIP, Centrem úrazové prevence II.LF UK, kanceláří WHO v České republice, Centrem dopravního výzkumu, Nadací Partnerství, Fórem PSR a dalšími..

 

Ačkoliv Centrum zahájilo svou činnost nedávno, přivítalo již 19. prosince 2006 první zahraniční hosty – presidenta Mezinárodní akademie bezpečnosti silničního provozu Petera Ter Meulena, ředitele Policia Local z Toleda a Barcelony a zástupce ředitele Policejní akademie v Madridu.

 

V případě zájmu o aktivity Centra kontaktujte Centrum na adrese museum@mvcr.cz případně na adrese j.horin@seznam.cz.

 

Dle TZ PhDr. Marcely Machutové, ředitelky Muzea Policie ČR

Autor: zpracováno redakčně