Zajímavosti

Společnost Johnson & Johnson jubilejní


Kategorie: Zajímavosti 
30.říjen 2006
Již 120 let se lidé na celém světě mohou setkávat se jménem společnosti Johnson & Johnson, jejíž krédo stanoví především odpovědnost firmy vůči lékařům, ošetřovatelkám, pacientům a všem, kdo používají její výrobky a služby

Svou činnost zahájila roku 1886 ve městě New Brunswick ve státě New Jersey vstupem do chirurgického průmyslu – výrobou operačních plášťů  a šicího materiálu.

Soudobé portfolio výrobků je široké. Zahrnuje mimo známé dětské kosmetiky především výrobu moderních chirurgických nástrojů, navigační operační techniku, sterilizovací přístroje, ale také kloubní endoprotézy, páteřní implantáty, cévní katétry, glukometry i účinné dezinfekční přípravky. Na trh dodává moderní obvazy ke krytí a léčbě ran, kontaktní čočky, léky na předpis i přípravky volně prodejné.

 

Společnost podporuje v ČR mnohé preventivní programy zaměřené na děti (prevence úrazů, podpora vzniku Linky bezpečí). Je zapojena do programů Project Hope a podílí se na na pravidelném udílení cen (Nadace Pangea): “Za úsilí a nápravu věcí lidských”, jejímiž držiteli jsou např. Ingmar Bergman, Jacques-Yves Cousteau, ale také Otto Wichterle a další.

Dle AMICOMMUNICATION

Autor: zpracováno redakčně