Medicína

Den zdraví pro obézní a pro všechny příznivce zdravého životního stylu pořádaný společností STOB


Kategorie: Aktuality 
04.říjen 2006
Den se koná v sobota 14.10.2006 v ZŠ Rakovského, Praha 4 Modřany od 10 do 16 hodin a je pořádán společností STOB. Můžete se těšit na opravdu bohatý program. Co Vás tedy čeká?

Cvičení

Bude probíhat  celý den současně v šesti prostorách a bude odstupňované podle intenzity od úplných začátečníků až po pokročilé pod vedením cvičitelek STOBu a  hostů. Kromě klasického aerobiku pro začátečníky i pokročilé můžete vyzkoušet i dance aerobik, latino-aerobik, cvičení na fitballech, s overbally, cvičení pilates, country tance, břišní tance, tai-či, relaxaci.

Novinkou je i turnaj ve stolním tenise a odbíjené pro amatéry.

 

Odborné služby

V průběhu dne bude  organizovat Flora poradna měření cholesterolu, krevního tlaku a  tuku. Svaz diabetiků bude měřit glykémii. Z těchto měření a z testu zdatnosti  Vám bude spočítán index zdraví a pokud nebudete spokojeni, po konzultaci s odborníky STOBu, Merilinky a dalších si můžete zvolit druh terapie šitý na míru právě Vám (skupinové kurzy snižování nadváhy pořádá společnost STOB po celé republice, dozvíte se o kurzech specializovaných pro muže, o farmakoterapii a dalších formách terapie obezity). V dalších poradnách se Vám budou věnovat  lékaři, psychologové, nutriční terapeuti, cvičitelky a další odborníci.  Dozvíte se i o redukčně kondičních pobytech, které se konají nejen po tuzemsku, ale i v zahraničí.  V poledne  bude diskuse o hubnutí s PhDr. Ivou Málkovou a s MUDr. Lenkou Štěpánkovou o problematice  odvykání kouření, dále vyhodnocení soutěží.

 

Prodejní výstava

K dispozici budou rozumné pomůcky napomáhající redukci nadváhy. Budete si moci zakoupit materiály společnosti STOB, sportovní oblečení i v nadměrných velikostech, digitální osobní váhy, pomůcky na cvičení (fitbally, overbally), nízkokalorické chutné potraviny, potravinové doplňky a další. Pitný režim zajistí firma Korunní.

Prohlédnete si časopisy zabývajícími se výživou a životním stylem. 

 

Ochutnávky

V průběhu dne budou připraveny ochutnávky  potravin vhodných pro hubnutí, např. Šmakoun (vaječný bílek), klokaní maso,  nízkokalorické sladkosti, vlákninové přípravky, nízkokalorický bramborák připravený na folii No-stick, nízkoenergetické bílkovinné diety, nápoje apod.

 

Co potřebujete s sebou?

Kromě dobré nálady sportovní oděv, pevnou obuv vhodnou do tělocvičny, cvičební podložku či větší ručník, pití.

 

 A na závěr milé překvapení – celý den včetně  služeb je zdarma, můžete přijít rovnou bez přihlášky.

Další informace o „Dni zdraví “ můžete získat na tel. č. 241762847 nebo na www.stob.cz, kde naleznete též  podrobný program.

Autor: zpracováno redakčně