Medicína

Senioři a internet


Kategorie: Zajímavosti 
14.červenec 2005
Je velice povzbudivé, dozvědět se, že senioři nejsou jen ekonomickou zátěží pro společnost, ale také předmětem zájmu. Sami mnoho příležitostí dostat se do společnosti nemají. Dobrou příležitostí se ale může stát návštěva a absolvování Školičky internetu, kterou už třetím rokem pořádá Nadační fond Elpida (jak jsme již opakovaně psali) a farmakologická společnost GSK.

Mimo základů znalosti práce s počítačem a zvládnutí internetu se návštěva kurzů stává také určitou společenskou událostí pro seniory. „Školička“ tak umožňuje seniorům větší kontakt s okolním světem, dodává možnost nového poznání a v neposlední řadě také možnost užšího kontaktu s rodinou nebo přáteli prostřednictvím elektronické pošty.

Mnozí si cení nejen virtuálního spojení se světem, ale také přímého kontaktu s ostatními seniory a mladší generací lektorů. Nelze se proto divit, že zájem o Školičku na internetu neklesá. V letošním roce absolvovalo kurzy již více než 1300 seniorů. Proto se v letošním roce plánuji kurzy také v letním období. Zájemci se mohou hlásit na telefonním čísle 272 701 335. Kurzy budou probíhat v „kamenné“ školičce v Limuzské 8, Praha 10 – Malešice.


Pro více informací: www.elpida.cz

Autor: zpracováno redakčně