Medicína

Den zdraví pro obézní a všechny příznivce zdravého životního stylu


Kategorie: Aktuality 
17.říjen 2003
Společnost STOB ve spolupráci s poradnou na snižování hmotnosti Merilinka pořádá Den zdraví pro obézní a pro všechny příznivce zdravého životního stylu.

Akce se koná v sobotu 18. října od 10:00 do 16.00 hodin v Základní škole Rakovského, Praha 4-Modřany. Po celý den budou na programu bloky cvičení i odborné služby: měření cholesterolu, krevního tlaku a tuku i stanovení glykémie. Z výsledků měření bude zájemcům spočítán tzv. index zdraví a na jeho základě bude možné využít konzultaci s odborníky STOB a Merilinky při sestavování individuálních programů snižování hmotnosti „šitých na míru“.

Účastníci ochutnají nové typy nízkoenergetických potravin, budou si moci vybrat ze široké škály sportovního oblečení a různých pomůcek na cvičení. Chybět nebude ani módní přehlídka pro plnoštíhlé, tombola a soutěže o hodnotné ceny. Přítomna bude i Pojízdná Prima vařečka, která předvede mnoho zajímavých nízkokalorických receptů.

Informace o Dni zdraví pro obézní lze získat na adrese STOB, P.O. box 146, 143 00 Praha 4 (tel.: 241 762 847, www.stob.cz), nebo Merilinka 800 116 116, www.merilinka.cz

Cvičení
Bude probíhat  celý den současně v šesti prostorách a bude odstupňováno podle intenzity od úplných začátečníků až po pokročilé pod vedením cvičitelek STOBu a známých hostů (Krejčík a další). Kromě klasického aerobiku můžete vyzkoušet i latino-aerobik, cvičení na fitballech, s overbally, břišní tance, tai-či, nácvik sebeobrany, relaxaci a další formy pohybu.

Odborné služby
V průběhu dne bude organizovat Flora poradna měření cholesterolu, krevního tlaku a  tuku. Svaz diabetiků bude měřit glykémii. Z těchto měření a z testu zdatnosti  vám bude spočítán index zdraví, a pokud nebudete spokojeni, po konzultaci s odborníky STOBu, Merilinky a dalších si můžete zvolit druh terapie šitý na míru právě vám (skupinové kurzy snižování nadváhy pořádá společnost STOB po celé republice, dozvíte se o kurzech specializovaných pro muže, o farmakoterapii a dalších formách terapie obezity). Poradna bude i klimakterická, ortopedická,  věnovat se vám budou lékaři, psychologové, dietní sestry, cvičitelky a další odborníci. 

Edukativní výstavky
Můžete se inspirovat nápady na  nízkokalorická menu bohatá na vápník,vlákninu, s nízkým cholesterolem či  nízkým glykemickým indexem apod.

Prodejní výstava
K dispozici budou rozumné pomůcky napomáhající redukci nadváhy. Budete si moci zakoupit materiály společnosti STOB,  sportovní oblečení i v nadměrných velikostech, přístroj na měření tuku, digitální osobní váhy, pomůcky na cvičení (fitbally, overbally), potravinové doplňky (novinka CUKRblok), nízkokalorické potraviny (novinka Šmakoun, Yerki a další) a nápoje, produkty firem, které zajišťují ochutnávky, literaturu a další. Seznámíte se i s časopisy zabývajícími se výživou.

Pojízdná Prima vařečka 
s Danem Kopálem vám předvede mnoho zajímavých nízkokalorických receptů.

Módní přehlídku
pro plnoštíhlé zajistí firma Avesta.

Jako vždy bude tombola a soutěže o hodnotné ceny (zájezd do lázní Dolní Lipová, zájezd se STOBem, zájezd na Madeiru, pomůcky na hubnutí).

Co potřebujete s sebou?
Kromě dobré nálady sportovní oděv, pevnou obuv vhodnou do tělocvičny, cvičební podložku či větší ručník, pití.

A na závěr milé překvapení – celý den včetně  služeb je zdarma, můžete přijít rovnou bez přihlášky.

Autor: zpracováno redakčně