Medicína

V lednu bude naklonováno dalších 20 dětí, tvrdí Clonaid


Kategorie: Aktuality 
14.leden 2003
Americká společnost Clonaid, která se koncem minulého roku pochlubila světu narozením dvou prvních klonovaných dětí, aniž by ale poskytla patřičné důkazy, hodlá ještě tento měsíc naklonovat stejnou technikou dalších 20 jedinců.

V rozhovoru pro dnešní vysílání italské televize to prohlásila prezidentka společnosti Brigitte Boisselierová. Boisselierová se rovněž prohlašuje za biskupku sekty raeliánů, pro níž je právě klonování klíčem k věčnému životu.   

"Do konce ledna provedeme stejnou technikou 20 nových naklonování," ujistila v diskusním pořadu Boisselierová. Rozhovor se bude vysílat až ve večerních hodinách, ale agentura AFP z něho citovala již krátce po poledni. "Důkazy (o pravdivosti informací kolem klonovaných dětí) nemohu tahat z klobouku. K odběru vzorků však již došlo," dodala raeliánská biskupka. Přitom ujistila, že "… až nám naši advokáti řeknou, že nebudou žádné problémy, budou moci nezávislí experti kontaktovat matku i dceru."   

Tento postup odůvodnila snahou ochránit rodiče prvního klonovaného dítěte, které se podle ní narodilo za asistence společnosti Clonaid. "Představte si, co to znamená pro pár, který si přeje děti, a když se mu tento sen konečně naplní, ocitá se v pozici, že se dopustil zločinu proti lidskosti. Myslíte, že je správné postavit proti těmto lidem celý establishment?" položila řečnickou otázku.

Autor: Zdroj ČTK