Medicína

Mamma Help: úspěšná aukce


Kategorie: Aktuality 
12.prosinec 2001
O dobrovolném sdružení žen s rakovinou prsu Mamma Help jsme již opakovaně informovali. Nedávno se konal společenský večer v pražském Atriu v Praze 3 spojený s aukcí. Jaký byl večer a jaký výsledek aukce?

Na čtyřicet tisíc korun se v listopadové dobročinné aukci ve prospěch MAMMA HELP CENTRA vyšplhala částka, za níž byla vydražena fotografie věnovaná Robertem Vanem. Dražba byla součástí společenského večera v Atriu, koncertní a výstavní síni na Žižkově, který se konal pod záštitou starosty městské části Praha 3, pana Milana Českého. Pozvaným podnikatelům a příznivcům se představilo občanské sdružení Mamma Help, které pro ženy s nádorovým onemocněním prsu provozuje na Praze 3 denní centrum.

Jeho bezplatných služeb může využít každá klientka, která se ocitla v těžké životní situaci v souvislosti s onkologickým onemocněním a hledá psychickou podporu, praktické rady nebo konkrétní informace o možnostech, jak přijatelněji projít dlouhodobým náročným léčením a zlepšit kvalitu svého života. V dopoledních hodinách MAMMA HELP CENTRUM navštěvuje 10–15 lidí denně. Věnují se jim bývalé pacientky, které využívají především osobních zkušeností ze situací, jimž byly samy při onemocnění rakovinou prsu vystaveny. Jednou týdně, ve čtvrtek odpoledne, slouží CENTRUM členkám sdružení k nejrůznějším aktivitám, arteterapii, přednáškám, nejrůznějším poradnám a podobně.

Pro více než 220 členek sdružení, z nichž několik desítek má mimopražské bydliště, vydává Mamma HELP měsíční bulletin, kde se ženy mimo jiné dozvědí o novinkách v léčení i poléčebné péči a také například o rekondičních pobytech, které sdružení pořádá pro pacientky krátce po skončení léčby. Stále častěji jsou navštěvované webové stránky sdružení, kde již několik měsíců odpovídá v odborné poradně také MUDr. Václav Pecha, chirurg a onkolog z FN Královské Vinohrady.

Výsledkem společenského večera v Atriu nebyly jen peníze získané v dražbě, ale i další finanční prostředky, věnované formou sponzorských darů. Řada firem si také zakoupila další fotografie ženských aktů, které jsou v majetku sdružení. Všechny získané prostředky poslouží ke zlepšení provozu MAMMA HELP CENTRA.

Kontakt: MAMMA HELP CENTRUM (otevřeno: po-pá 8,30 – 13,30), U Vinohradské nemocnice 4, 130 00 Praha 3, tel.: 02/72731000, 7273 25 691, e-mail.: mammahelp@volny.cz , internet: www.mammahelp.cz .

Autor: zpracováno redakčně