Sexuální život slavných

Dumas Alexandre st.


Kategorie: Sexuální život slavných 
08.duben 2002
Dumasovi prarodiče z otcovy strany byli francouzský šlechtic a černoška ze Santo Dominga.

Otec byl generálem francouzské revoluce a zemřel, když byly Alexandrovi tři roky. Po něm slavný spisovatel zdědil vitalitu, nebojácnost a značnou fyzickou sílu.Dumasovi afričtí předci byli patrni z jeho hrubých vlasů a kreolského přízvuku. Při svých salónních extravagantních dobrodružstvích se nezdráhal prohlašovat: “Můj otec byl mulat, babička černoška a prababička s pradědečkem byli opice. Můj rodokmen začíná tam, kde ten váš končí.”


Repro Panax

Alexandre Dumas
* 24.7.1802  † 5.12.1870

Mladý Dumas obdržel jen velice skrovné vzdělání od jednoho kněze v rodné vesnici. Ve 20 letech byl zaměstnán jako úředník u vévody Orleánského, pozdějšího krále Ludvíka Filipa. Posléze sdílel domácnost s jistou Catherine Labayovou, o osm let starší švadlenou, která mu v roce 1824 porodila syna. Alexandre Dumas syn se vydal v otcových šlépějích a proslavil se též jako spisovatel. Sláva Dumase staršího začala v roce 1829 a o dvě léta později byl již miláčkem pařížské veřejnosti. Tehdy se také nastartoval jeho celoživotní sled milenek, sexuálních a společenských extravagancí, také však nadlidského pracovního úsilí.

Dumas vydělával závratné sumy peněz, všechny však stačil hbitě utrácet. Jeho sídlo nazývané Monte-Christo se hemžilo věčně hladovými herci, kořistnickými herci, chvilkovými přáteli a různými nezařaditelnými lidskými parazity. Dumas byl prvotřídní kuchař, skvělý lovec a časem i oddaný otec. Ve společnosti se sám často chlubil tím, že má asi 500 nemanželských dětí, jejich skutečný počet byl však snad o něco menší, ostatně pouze tři z těchto dětí oficiálně uznal.

Tlustý penis a štíhlé nohy Dumase mladšího
Celoživotně proslul jako neúnavný satyr a svůdník, který vydržel s plným a intenzivním sexuálním životem od 17 let až do smrti v 68 letech. Sám neschopný jakékoliv věrnosti ji nevyžadoval také od ostatních, dokonce ani od manželky. Jednou při návratu domů přistihl ve své manželské posteli přítele Rogera de Beauvoir. Jelikož byla venku zima, Dumas povolil svému příteli, aby s nimi strávil celou noc. Když pak za úsvitu postřehl provinilý pohled svého přítele ve společné posteli, pravil rozšafně: “Cožpak by se dva dobří přátelé mohli hádat kvůli ženě?” a přátelsky potřásl Rogerovi rukou.

V pozdějších letech pak častoval své milenky mnohdy oplzlými epigramy a sepisoval o nich nemravné poemy. Když pak byla dotyčná žena pohoršena, vysvětloval to tím, že “…táta Dumas za ty řádky přece dostane docela slušné peníze.” Jedna dámská návštěva ho jednou překvapila, jak sedí na židli v jakémsi křiklavě rudém trikotu a kolem něho tancují tři zcela nahé dívky. Dotyčná návštěvnice ve zmatku prchla. Jeho syn ho taky často překvapil při milostných hrátkách, i když je pravda, že v pozdějších letech před ním své milenky někdy i ukrýval. Z konverzace syna s otcem vešly do historie tyto památné věty: “Tati, jak je možné, že mi odkazuješ své odložené milenky, zatímco boty na rozchození mi svěřuješ úplně nové?” Otec: “To je tím, milý synu, že máš docela dobře vyvinutý a tlustý penis, zatímco nohy máš štíhlé.”

Jak ochladit žhavou milenku? Ručníkem.
Dumas nikdy nevěřil na posvátnost manželství a jeho jediné oficiální manželství bylo výsledkem vyděračství. Jistá Ida Ferrierová, malá, mírně zakulacená herečka, s níž měl Dumas krátkou milostnou aféru, koupila jeho neproplacené směnky a postavila ho před možnost – buď sňatek, nebo vězení pro dlužníky. Svatební svědek hrabě Chateaubriand se při obřadu dlouze zadíval na vzedmutá ňadra nevěsty a prohlásil: “Ta prsa, stejně jako to manželství, brzy zkolabují.” Manželství pak zkolabovalo za čtyři roky, když paní Ida utekla s jedním italským šlechticem.

Dumas miloval herečky a nejednou se stalo, že třeba i tři jeho milenky hrály najednou v jeho jedné hře. Nejúspěšnější favoritkou byla vášnivá Italka Fanny Gordosa, která prý byla multiorgastická a pro ochlazení svých vášní musela nosit mezi nohama mokrý ručník. Kvůli ní Alexandre vyštval ze svého domu na určitý čas všechny ostatní milenky, nicméně Fanny ho posléze opustila se svým učitelem hudby. Další milenkou byla neméně vášnivá tanečnice Lola Montez, která na jevišti šokovala publikum svými extravagantními převleky.

Předsmrtná zpověď aneb Proč mám tolik milenek
Dokonce ještě po šedesátce se stal účastníkem sexuálního skandálu s jistou Adah Isaacs Menkenovou, známou v Paříži jako “nahá dáma”. Byla to temperamentní židovská dívka z New Orleansu, jejíž produkce spočívala v prudké jízdě na koni, přičemž byla oděna pouze do leopardí kožešiny. S Dumasem byla vyfotografována v několika lascivních pózách, snímky pak kolovaly v Paříži a v řadách počestného publika vyvolávaly patřičné pohoršení.

Záhy potom už Alexandre Dumas starší umírá s příznaky pokročilé syfilidy a s velikými pochybnostmi o kvalitě svého literárního díla. Ještě na smrtelné posteli se chvástal svými sexuálními úspěchy. Veliký počet milenek zdůvodňoval tím, že kdyby měl pouze jednu, zemřela by během několika dní v důsledku jeho nezměrné sexuální náročnosti.

Autor: MUDr. Radim Uzel CSc.