Sexuální život slavných

Edvard VIII.


Kategorie: Sexuální život slavných 
02.duben 2002
Byl králem Velké Británie a Severního Irska necelý rok – od 20. ledna do 11. prosince 1936.

Narodil se jako nejstarší syn krále Jiřího V., a přestože své dětství označoval za šťastné, mnoho dětských radostí si neužil. Jiří V. byl upjatý suchý patron a ani jeho matka královna Mary se netajila svou nechutí k výchově dětí.


Repro Panax

Edvard VIII.,
vévoda z Windsoru
* 23.1.1894  † 28.5.1972

Edvard VIII. absolvoval všechny pro budoucího krále předepsané školy a během první světové války usiloval o přijetí do vojenských služeb, což nebylo vzhledem ke královskému postavení možné. Po válce si však už dokázal postavit hlavu a jako princ z Walesu se vypravil na expedici po mnoha zemích. Vystupoval coby neoficiální cestující vyslanec, který všude svým přátelským a neafektovaným vystupováním získával přátele a brzy se stal téměř na celém světě populární postavou. Dokonce i později, po své abdikaci, dokázal z této popularity těžit. Tyto okolnosti, společně se značným jměním, odhadovaným v té době na 15 miliónů dolarů, mu umožnily vést až do smrti luxusní a zahálčivý způsob života trávený na golfových hřištích a v nočních klubech Francie. Jako celoživotní těžký kuřák zemřel v 78 letech na rakovinu hrtanu v náručí své ženy, kvůli které kdysi opustil královský trůn.

Král s malým penisem a předčasnou ejakulací
Edvard se už od mládí jevil jako velice žádoucí partner a ženich. Jeho vrozený šarm a královský původ tak zastínily drobnější proporce a menší tělesný vzrůst (167,5 cm). O malém přirození se zmínily ve svých výpovědích celkem dvě královy partnerky. I když měl ve svém životě několik desítek milenek, představovala většina milostných dobrodružství pouze krátké epizody a pouze jeho čtyři partnerky vstoupily oficiálně do historie. Zajímavé je, že všechny čtyři byly vdané. První z nich, Lady Cokeovou, poznal ve svých 21 letech. Přestože byla o dvanáct let starší, udržoval s ní Edvard s tichým souhlasem jejího manžela milostný poměr celé tři roky. Tato známost byla vyšperkována ještě desítkami oboustranných milostných dopisů. Nic z toho ovšem nenarušilo manželství Lady Cokeové, která zůstala přes všechny Edvardovy projevy vášně provdána.

Jako další milenka v pořadí se objevila jistá Freda Wardová, která – jak jinak – byla rovněž vdanou paničkou. Tato manželka poslance britského parlamentu se s Edvardem seznámila za první světové války v protileteckém krytu při náletu. Jakmile sirény odtroubily nálet, pozval princ paní Fredu na jakousi párty, kde s ní protančil nepřetržitě čtyři hodiny. Tím začala jejich šestnáct let trvající známost. Paní Wardová byla nesmírně sečtělá, inteligentní, zábavná a duchaplná milenka. Pokud s Edvardem pobývali v Londýně, scházeli se každodenně přesně v pět hodin odpoledne, jinak si pravidelně vždy dopoledne telefonovali. Tato známost vydržela přes občasné Edvardovy milostné odskoky, přetrvala dokonce i chvíle, kdy se na scéně objevila 24letá krasavice Thelma Furnessová. Tato pocházela z dvojčat a byla provdána za britského lodního magnáta lorda Furnesse. Na rozdíl od Fredy prý neoplývala tak inteligencí, jako spíše vášní a sexuální vynalézavostí. Přes pět let trvající známost a přestože si milenci vybrali jako svého sexuálního maskota medvídka, tato známost nedopadla dobře. Skončila vzájemným obviňováním, kdy Thelma prozradila dokonce novinářům, že Edvard trpí předčasnou ejakulací. Taky znectila jeho sexuální tělesnou výbavu prohlášením, že “v životě neviděla tak malého ptáka”.

Buď Simpsonová, nebo trůn


Repro Panax
Král Edvard VIII.
(v té době už "jen" vévoda z Windsoru)
s Wallis Simpsonovou krátce po svatbě
Obě dvě dámy, Freda i Thelma však záhy ostrouhaly kolečka, když se na scéně objevila další, tentokrát dokonce již jednou rozvedená a znovu provdaná dáma – Američanka Wallis Warfield-Simpsonová. Tato dáma sehrála v králově životě přesně tu roli, která bývá označována jako femme fatale – osudová žena. Thelma jistě udělala chybu, když Edvardovi paní Simpsonovou představila ve společnosti plejboje Porfina Rubirosy. Zkušená Wallis se ihned chopila iniciativy a již za krátkou dobu vytvořila s Edvardem naprosto nerozlučnou dvojici. Neoplývala sice nějakou nadpozemskou krásou, byla však laskavá, hravá, tolerantní a chápající. Tato čtvrtá vážná známost brzy spěla ke svému vyvrcholení – žádosti o rozvod a přípravám ke královské svatbě.

V této chvíli ovšem zasáhl britský parlament a anglikánská církev. Dvakrát rozvedená Američanka, která by podle britské konstituce měla nést titul královny, představovala pro tyto konzervativní instituce a pro britský trůn naprosto nepřijatelnou adeptku. Navíc ještě novináři kdesi vyštrachali, že ani Wallisina matka – potenciální královská tchyně – se netěšila v Americe té nejlepší pověsti. Ve chvíli, kdy krize vrcholila, byl Edvard postaven před alternativní volbu: buď Simpsonová, nebo trůn. Ve své silně emocionální řeči v rozhlasové stanici BBC oznámil král Edvard VIII. svou abdikaci ve prospěch svého mladšího bratra Alberta. Ten později vládl Británii jako král Jiří VI. – otec nynější královny Alžběty II.

Manželství ohrožoval homosexuál
Wallis Simpsonová se rozvedla, provdala se za Edvarda, kterého celý život nejvíce mrzelo, že britský parlament odmítl jeho ženě udělit titul Její královská Výsost. Dalo by se říci, že manželé pak žili šťastně až do smrti, nebýt už tehdy všudypřítomných novinářů bulvárních plátků, kteří zásobovali čtenáře pikantními historkami ze soukromí bývalého krále. Byly to však nejčastěji bezvýznamné manželské hádky, pouze jednou svitla naděje na jakýsi milostný román paní Wallis s jistým Jimmym Donahuem – jejím trvalým společníkem v mnoha nočních klubech a na námořních jachtách. Naštěstí bylo již zanedlouho bezpochybně prokázáno, že Donahue je ortodoxním homosexuálem, takže se celá aféra vytratila do ztracena. Na téma známosti a manželství Edvarda VIII. a paní Simpsonové byly napsány romány a natočen i film. Na těchto dojemných historkách nedokázal změnit nic ani prokazatelně malý králův penis, ani jeho sklony k předčasné ejakulaci.

Autor: MUDr. Radim Uzel CSc.