Onkologické aktuality

Liga proti rakovině plánuje otevření nového centra onkologické péče


Kategorie: Onkologické aktuality 
13.únor 2001
Jak sdělil 16.6. na tiskové konferenci Ligy proti rakovině (LPR) její předseda prof.Zdeněk Dienstbier, bylo vybráno v rámci letošního květinového dne přes 14 milionů korun.

Tyto finanční prostředky umožní LPR ještě letos otevřít v Praze Centrum preventivní následné onkologické péče a zahájit dostavbu rekondičního centra onkologických pacientů v sanatoriu na Pleši (Odborný léčebný ústav Nová Ves pod Pleší u Mníšku pod Brdy). Kromě toho bude ze získaných prostředků podpořena práce onkologických klubů (v současné době jich existuje 42), budou podporovány edukační aktivity (například v oblasti prevence) a onkologický výzkum.

Doc.Trnka z Nemocnice sv. Alžběty v Praze 2, Na Slupi 6 informoval podrobněji o Centru preventivní a následné onkologické péče, které bude v tomto zařízení od 1.9.2000 otevřeno. V Centru bude diagnostická ordinace s možností stanovení nádorových markerů. Centrum (které soustředí svou činnost na prevenci a následnou péči, nikoli na terapii) poskytne své služby komukoliv, kdo o to požádá. V indikovaných případech budou pacienti posláni k dalším odborníkům. Současná internetová adresa Ligy proti rakovině: http://www.lpr.cz/.

Autor: zpracováno redakčně