Medicína

Spektrální analýza ukazuje, jak žít zdravěji a déle


Kategorie: Aktuality 
26.duben 2024

Společnost Elonga, která koncem minulého roku 2023 uvedla na český trh snímač HRV (variabilita srdeční frekvence) založený na unikátní spektrální analýze, nově navazuje spolupráci s komunikační agenturou FYI Prague. Agentura společnosti pomůže s brandovou komunikací i profilací z oblasti fyzického a psychického zdraví či tzv. longevity.  

Elonga navazuje na fungování společnosti mySASY, která byla založena v roce 2017 s cílem umožnit profesionálním a vrcholovým sportovcům systematicky a efektivně zlepšit svůj trénink, a to díky každodenní znalosti stavu svého organismu. Sportovci tak mohou trénovat na své maximum, aniž by se vystavovali riziku zranění.  O pět let později byla vytvořena služba Elonga – snímač a aplikace, která již neslouží jen sportovcům, ale uplatnění dokáže najít u každého zájemce o vlastní zdraví.

Tři minuty denně, které si dokáže najít každý, stačí na to, aby aplikace oznámila, jak je jedinec na tom se stresem, regenerací i tzv. readiness. Slouží uživatelům jako průvodce aktivním životem. Poradí, zda jsou připraveni na intenzivní výkon nebo by spíš měli polevit a dopřát svému tělu odpočinek. Nejde přitom o obecné poučky, ale o doporučení na míru založené vůbec nejpřesnější metodě měření.

Hodnota služby je v tom, že svým uživatelům poskytuje objektivní informace, které subjektivně buďto nelze vnímat vůbec nebo ne dostatečně včas – jako je to například u přicházející nemoci či příliš vysoké stresové zátěže. Dle společnosti má totiž téměř 70 % lidí zkreslený názor o stavu svého organismu, což je přitom něco, co jim může v dlouhodobém měřítku komplikovat naslouchání tělu i následnou péči o fyzické i mentální zdraví. Služba pravidelným měřením chce lidem pomoci k dlouhému aktivnímu životu bez zdravotních omezení (tzv. longevity).  

Úkolem je představit lidem nejen produkt, ale především to, co umožňuje. Dříve byla metoda spektrální analýzy pro běžnou populaci časově i finančně nedostupná, dnes však může z jejích vlastností mít užitek v podstatě každý. Ukázat, že i drobné kroky mají na zdraví významný vliv – pokud jsou pravidelné, dlouhodobé, a především dané detailní znalostí organismu.

Společnost zahájila prodej svého snímače teprve před pár měsíci, během 30 dnů zaznamenala velký úspěch. Prvních několik tisíc zákazníků má svůj snímač již doma – a to i s celoživotním předplatným služby zdarma. V současnosti si mohou snímač pořídit lidé z ČR a Slovenska.  V budoucnu počítá společnost s rozšířením prodeje i do zahraničí.  Dle TZ

www.fyi.cz

Autor: MUDr. Olga Wildová