Výživa

Probiotika ochrání střevní mikroflóru v každém věku


Kategorie: Výživa Aktuality 
17.listopad 2023

Mikroorganismy jako jsou plísně, kvasinky, prvoci mohou být původci lidských onemocnění. V případě probiotik je to naopak. Doplňují a obnovují zdravý střevní mikrobiom a tím podporují i zdravé zažívání. Příkladem jsou mj. doplňky stravy Active Flora společnosti Alpen Pharma Group.

Probiotika jsou vhodným doplňkem ke správně zvolené léčbě při onemocnění zažívacího traktu, která narušují střevní mikroflóru a způsobují nepříjemné obtíže (při křečích, nadýmání, průjmu, nevolnosti i při užívání antibiotik).

 Tyto živé mikroorganismy lze využít i při cestování, jelikož v cizích destinacích je organismus vystaven velké zkoušce: změně podnebí, novému druhu stravy a stresu. Synbiotika Active flora DUO kombinují účinky dvou probiotik a prebiotika. Ve složení jsou kvasinky Saccharomyces boulardii, bakterie Lactobacillus rhamnosus a prebiotikum inulin. Kapsle lze lehce otevřít a přípravek nasypat do vody nebo oblíbeného nápoje. Doplněk stravy je navíc vhodný i pro těhotné a kojící ženy a děti od 3 let.

Probiotika jsou určena rovněž pro děti v prvních třech měsících života, kdy je vhodné doplnit jejich střevní mikroflóru. Jak pro zdravé zažívaní miminek, tak i rodičů, byly vyvinuty probiotické perorální kapky Active Flora baby, které podporují střevní rovnováhu dítěte tím, že doplní střevní mikroflóru o prospěšné baktérie mléčného kvašení. V jedné denní dávce je 6 miliard živých bakterií Lactobacillus rhamnosus GG ATCC 53103.

Složení neobsahuje alergeny, jako jsou mléčné bílkoviny, laktóza, sacharóza a lepek, umělá barviva ani konzervační látky. Mohou je užívat i kojenci, novorozenci nebo předčasně narozené děti. Probiotika jsou v každé dobré lékárně. Dle TZ

https://www.activeflora.cz/

 

 

Autor: MUDr. Olga Wildová