Nemoci a jejich příznaky

Podpůrná léčba zánětlivých ORL onemocnění


Kategorie: Aktuality Nemoci a jejich příznaky 
09.listopad 2023

Uši, nos a krk patří mezi orgány, které toho mají hodně společného. Podobné slizniční výstelky a anatomické spojení předurčují k výskytu stejných problémů. Zánětlivá onemocnění horních cest dýchacích jsou velmi častá, a to nejen v období sezónních viróz. Příznaky bývají obvykle relativně mírné, infekce však v některých případech může způsobit potíže. Pro podporu léčby lze využít zdravotnické přípravky.

Řada zdravotnických prostředků Coldisept nanoSILVER byla vytvořena pro komplexní podporu léčby zánětlivých ORL onemocnění. Klíčovou složkou jsou nanočástice koloidního stříbra, u nichž se prokázala účinnost proti mnoha typům virů a bakterií. A to dokonce i těm, jež způsobují akutní infekce horních cest dýchacích.

Nanočástice viry a bakterie potlačují a zabraňují jejich šíření. V kombinaci s extraktem Chondrus crispus (irský mech) a roztokem minerálních solí dochází ke vzniku aktivní vrstvy gelu. Ten vytváří ochrannou bariéru, chrání sliznici a zabraňuje bakteriím i virům útočit.     

Pro podpůrnou léčbu zánětu sliznic úst a krku způsobených bakteriální nebo plísňovou infekcí, včetně rekonvalescence po odstranění mandlí je vhodný ústní sprej.  Ten vytváří na sliznici úst, krku a mandlí gelovou vrstvu, která ji chrání před bakteriemi a viry, ale i fyzikálními a chemickými vlivy. Zdravotnický prostředek navíc snižuje nepříjemné příznaky zánětu, jako je bolest, pálení a suchost, a podporuje proces regenerace. Používat lze i dlouhodobě, bez rizika návyku.

Problémy s nosními dutinami patří mezi nejčastější potíže v oblasti horních cest dýchacích, které potrápí snad každého. Většinou bývají v podobě klasické rýmy, občas však přerostou i v nepříjemné záněty vedlejších nosních dutin či infekci nosohltanu. Pro podpůrnou léčbu rýmy a podporu regenerace nosní sliznice byl speciálně vyvinut nosní sprej, který zmírňuje pálení nosu a zároveň chrání sliznici před škodlivými vnějšími vlivy.

Ke komplikacím viróz patří také zánět zvukovodu nejen u dětí, ale i u dospělé populace.  U bakterií nebo plísní, pomáhají ušní kapky obsahující rovněž nanočástice koloidního stříbra a mědi, které potlačují růst mikroorganismů, čímž podporují léčbu zánětu. Kapky zároveň změkčují a odstraňují nečistoty ve vnějším zvukovodu a vytvářejí tak ochrannou bariéru, která brání opakovanému onemocnění.

Zdravotnické prostředky jsou určeny pro dospělé a děti od 6 let.

Dle TZ

https://www.coldisept.cz/

Autor: MUDr. Olga Wildová