Bolest

Festival pro pacienty s migrénou


Kategorie: Bolesti hlavy Aktuality 
08.listopad 2023

Festival ,Migréna nás spojuje" 15. listopadu 2023 od 16.30 hodin v Pacientském hubu v Praze-Vršovicích přinese mnoho novinek pro všechny, kteří se s migrénou potýkají. Účastní se odborníci, s nimiž bude možné probrat témata, na něž nezbývá čas v ordinacích. Součástí akce, kterou pořádá pacientská organizace Migréna-help, budou také přednášky, individuální konzultace i příběhy známých osobností. Připravená bude pracovní poradna či ukázky fyzioterapie. Bude zde také křest první knihy pro děti s migrénou.

„Festival Migréna nás spojuje se koná už počtvrté. Na letošní ročník dorazí kromě lékařů, fyzioterapeutů a psychologů i herečka Kateřina Brožová, která má s migrénou také osobní zkušenost. S účastníky akce se podělí o svůj příběh,“ popisuje předsedkyně organizace Migréna-help. Pacienti se na festivalu seznámí s novinkami v léčbě i v dalších odvětvích. Dozví se, jak jim pomůže psychoterapeutická práce s bolestí. Na akci mohou navštívit neurologickou a pracovní poradnu i ukázky fyzioterapie v oblasti krční páteře. Každý účastník festivalu získá zdarma bylinné produkty na podporu léčby migrény, dodává. Kompletní program a potřebné informace na https://www.migrena-help.cz/festival-o-migrene, kde se zájemci mohou i zaregistrovat. Migrénou v ČR trpí více než milion lidí.

Migréna-help je první pacientská organizace v České republice podporující osoby s migrénou a jejich blízké. Své služby nabízí za symbolický poplatek nebo zdarma. Více na https://www.migrena-help.cz.

Dle TZ

www.mavepr.cz

 

Autor: MUDr. Olga Wildová