Medicína

Listopadová konference „I slova léčí“ se blíží


Kategorie: Rakovina Aktuality 
27.září 2023

Dne 8. 11. 2023 se v pražském Green Pointu již po šesté sejdou profesionálové i laici, které zajímá mezioborová spolupráce v onkologii. Podtitul konference a téma, kterému se budou v rámci setkání a prezentací věnovat jsou „Změny ve společnosti s dopady na onkologicky nemocné“. Nyní je možnost pro přihlášení.

"Letošní program konference přináší podnětné a zajímavé příspěvky. Kombinace tématu změny ve společnosti a výborných přednášejících poskytne účastníkům přínosné informace. Sama se budu těšit hlavně na témata duchovního rozměru moderního pacienta a celkově na změny v životě onkologických pacientů v aktuální době," řekla k plánované konferenci přednášející manažerka projektu Bellis.

Kromě českých i zahraničních přednášek se lidé mohou zapojit i do odpoledních praktických seminářů. Součástí konference je  posterová sekce, do které se stále mohou zájemci hlásit. Vítězné postery v kategoriích odborné a laické budou zahrnuty do on-line sborníku konference.

Přihlášení je možné jak on-line na webu konference: www.islovaleci.cz, tak na e-mailu: vzdelavani@amelie-zs.cz. Konferenci za podpory Magistrátu hl. města Prahy a Úřadu vlády ČR, ve spolupráci s VFN Praha realizuje Amelie, z.s. a bude akreditovaná Českou asociací sester a Asociací klinických psychologů. Prezentovány budou mj. pohledy na téma z hlediska lékaře, psychologa, sociálních pracovníků, pacientů, ale i duchovního. Pracovní semináře se zaměří na supervizní podporu, téma smrti či, jak se o rakovině mluví.

„V souvislosti s nárůstem počtu lidí diagnostikovaných onkologickým onemocněním ve všech věkových kategoriích se ukazuje, že nezbytnou součástí péče o ně je, a nadále stále více bude, doprovodná psychoonkologická a sociální péče. Pro úspěšnost samotné léčby je vyvážený psychický stav velice důležitým aspektem, který podporuje úzdravné procesy v organismu. A je to především kvalita života, která je v akutním období i v období i po léčbě bezprostředně ohrožena! Je důležité a žádoucí si společně povídat o moderní psychosociální podpoře, hovořit o kvalitě života, o kráse a účinku pozitivních emocí,“ takto pozvání doplňuje další přednášející - psycholožka společnosti.

https://www.amelie-zs.cz/wp-content/uploads/L3A9272-scaled.jpg

www.islovaleci.cz

https://www.islovaleci.cz/prihlaseni/

https://www.islovaleci.cz/postery

https://www.islovaleci.cz/plakat

Dle TZ

www.amelie-zs.cz

 

Autor: MUDr. Olga Wildová