Cukrovka

Procházka pro lepší kontrolu cukrovky


Kategorie: Aktuality Cukrovka 
16.červen 2023

V sobotu 17. června 2023 od 10 hodin skupina cukrovkářů pokoří poprvé Ledvinu, kopec nedaleko Nepomuku, u obce Žinkovy v jihozápadních Čechách. Kopec s tímto názvem symbolicky účastníkům připomene, že ledviny jsou důležitým orgánem, u kterého dochází v případě cukrovkářů 2. typu k poměrně častému onemocnění. 

 

Program bude zahájen krátkou přednáškou v Klubu sv. Václava č.p. 214 nefroložky MUDr.Kateřiny Oulehle z nedaleké Klatovské nemocnice. Přítomní se dozví nejen o preventivních opatřeních vhodných pro všechny diabetiky, ale také získají doporučení na správnou životosprávu a užitečné kontakty na pacientské organizace a diabetologická centra. (Jen v Česku se týká cukrovka každého dvacátého obyvatele, v naprosté většině jde právě o diabetes 2. typu.)   

Následovat bude výstup na kopec Ledvina (588 m n. m.) v městysu Žinkovy – cca 75 minut chůze volným tempem (okruh má pod 4 km, převýšení asi 120 m) – není třeba spěchat, počká se na všechny. Cesta je vhodná i pro seniory nebo rodiny s dětmi (lze absolvovat s terénním kočárkem). Další informace na: www.osladtocukrovce.cz

Dle TZ

www.havaspr.com

Autor: MUDr. Olga Wildová